Haberler

Erdoğan'dan Türban Teklifi

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu ile Başörtüsünün Çözümünü Konuştuk" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Olağan Genel Kurulu'nda bir araya geldi.

ERDOĞAN'DAN 'TÜRBAN' TEKLİFİ

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu TESK Genel Kurulu'nda 10 dakikalık bir görüşme yaptı. Görüşmede Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Türban konusunda bugünden itibaren adım atalım" teklifinde bulundu. Erdoğan ayrıca yeni Anayasa konusunda da konuştuklarını açıkladı.

TESK Genel Kurulu'nda söz alan Başbakan Erdoğan, TESK'in 10 milyon insana hitap eden bir kurul olduğunun altını çizerek, 2008'de TESK'e Başbakanlık düzeyinde bir ziyaret yaptığını hatırlattı.

ÖĞRENİNCE ŞOKE OLDUM

Kendilerinden Başbakanlık düzeyinde TESK'e ilk kez bir ziyareti gerçekleştirdiklerini öğrenince şoke olduğunu belirten Erdoğan, "O zamana dek bir ziyaretin olmaması manidar ve düşündürücüydü" dedi.

AHİLİK TEŞKİLATININ DÜNYADA EŞİ YOK

Erdoğan şöyle devam etti: Ahilik her ne kadar Osmanlı ile tarihe karıştıysa da, Ahilik ruhu, adabı ve terbiyesi hiçbir zaman kaybolmadı. Bin yıldır olduğu gibi bugün de toplumun çimentosu olmaya devam ediyor.

Bizim esnafimiz sabah gelir Bismillah diyerek dükkanını açar. Gün boyu kazandığına kanaat eder ve akşam şükreder. Sabah müşterisine, Ahilik terbiyesiyle, "Ben siftahımı yaptım. Yan komşum henüz siftahını yapmadı. Lütfen ondan alın" diyecek kadar kanaatkar bir esnafımız var. Yozlaşmış olabilir ama Ahilik kültürümüzün gereği bu.

Modern dünyanın son bir kaç yüzyıl içinde keşfettiği kavramlar bin yıl öncesinde bu topraklarda Ahilik teşkilatı tarafından başlatıldı ve uygulandı. Biz ülke olarak, millet olarak kendimize güvenmek durumundayız. Bizim tek başına esnaf geleneğimiz bile dünyada eşi olmayan bir gelenektir.

Kutadgu Bilig'de bundan tam bin yıl önce Yusuf Has Hacib dönemin hükümdarına tavsiyelerde bulunuyor. Diyor ki, paranın ayarıyla oynama, adaletle yönet, kuvvetlinin zayıfa tahakkümüne izin verme, yolları açık tut, haydutlara izin verm. İşte bizim hükümet olarak gayemiz bu. Eksikler yok mu? Şüphesiz var.

VERGİ VE SSK BORÇLARI

Vergi ve SSK borçları ile ilgili de bir açıklama yapan Başbakan Erdoğan, "Ekim – Kasım'da yeniden yapılandırma yürürlükte" dedi.

Erdoğan Bakanlar Kurulu Toplantısı nedeniyle konuşmasının ardından salondan ayrılırken, CHP lideri Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE DÜZELTME

Erdoğan'dan sonra söz alan Kılıçdaroğlu, bazı düzeltmeler yapmak istediğini söyledi. İşte o düzeltmeler:

TESK'i sadece Sayın Başbakan ziyaret etmiş değil. Sayın Süleyman Demirel de, Sayın Tansu Çiller de ziyaret etmişlerdir.

Ayrıca yeni Anayasa ile Ekonomik Sosyal Konseyin Anayasa'ya konduğunu söylüyor. Güzel bir şey. Ama bir şeyin Anayasa'da yer alması çok önemli değil. "onun hayat bulması lazım.

Ekonomik Sosyal Konseyin başkanı Sayın Başbakan. 2008'den bu yana Ekonomik Sosyal Konsey toplanmıyor. Peki toplanmayın bir konseyin ne faydası var? Öyleyse toplayacağız ve esnafın derdini dinleyeceğiz. Samimi olacağız. Bir şeyi yapıyorsak onun gereğini de yapacağız.

"Karşılıksız para basılması bizim iktidarımızda bitti" dedi. Karşılıksız para basılmasını engelleyen iktidar rahmetli Bülent Ecevit'tir. Hakkını verelim.

Ahilik teşkileti önemli bir kavram, gelenek ve kültür. Esnafın ve sanatkarı yaşatacaksınız ki Ahilik kültürü de yaşasın.

DHA Ahjansla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title