Haberler

Erdoğan'dan Savcı Öz Yorumu

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Öz'ün özel yetkilerinin kaldırılmasına neden olan sürpiz atamalara yönelik açıklama yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HSYK kararnamesinin yürütmenin ya da yasamanın değil, HSYK'nın konusu olduğunu belirterek, ''Ben yargının işine karışamam, yargı da benim işime karışmamalı'' dedi.

Başbakan Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere İngiltere'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, HSYK kararnamesiyle 'Ergenekon' soruşturmasını yürüten 3 Cumhuriyet Savcısı'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atandığının anımsatılarak, ''Bununla ilgili çeşitli yorumlar var. Muhalefetten, 'hükümetin attığı adım' yorumları, sizin partinizden dava süresinin uzayabileceği kaygıları dile getiriliyor. Bu değişikliği nasıl yorumluyorsunuz'' sorusu üzerine, ''Bu konu yürütmenin konusu değil, yasamanın konusu değil. Bu konu HSYK'nın konusudur'' dedi.

Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Eğer hukuk devleti içinde Anayasa'nın belirlediği görevleri hepimiz kendi çerçevesi içinde yürütürsek hiçbir mesele kalmaz. Ben yargının işine karışamam, yargı da benim işime karışmamalı. Hepimiz eğer işimizi başarılı bir şekilde sürdürürsek zaten o zaman bu sorulara da gerek kalmayacaktır. Benim arkadaşlarımdan kim bu tür yorum yaptıysa bilemem. Eğer yapmışsa yanlış yapmış.

Şunu zaten söylüyoruz; gecikmiş adalet adalet değildir. Bir an önce bu adımların atılması gerekir diyoruz ki Yargıtayda, Danıştayda dairelerin çoğaltılması ve çalışanların adedinin artırılması noktasında bizler yasama olarak adım attık, görevimizi yaptık. Bundan sonra artık yine yargı görevini yapacaktır.

Artık yeterli eleman sayısı vardır, daireler artırılmıştır. İnşallah üst yargıda bu tür gecikmeler olmayacaktır. Temennim odur ki ilk adım mahkemelerinde de daha süratle neticeler alınır. Bu tutukluluk süreçleri uzamaz, daha kısa zamanda biter. Bu bizim temennimizdir. Bunun daha ötesine gitmek bizim görev alanımız değil.''

Kaynak: AA / Politika

Politika Haberler

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek 'Koltuk' muhabbeti

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek "Koltuk" muhabbeti

Bakmadan Geçme

Ankara bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bayburt bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Tekirdağ bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Amasya bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Fame Beach nerede, nasıl gidilir? Aksaray bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Kalem Adası nerede, nasıl gidilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Garip Adası nerede, nasıl gidilir? KPSS ÖN LİSANS BAŞVURULARI 2024: KPSS ön lisans başvuruları nereden, nasıl yapılır? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Yeni Foça Halk Plajı nerede, nasıl gidilir? Ağrı bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Afyonkarahisar bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Ilıca Plajı nerede, nasıl gidilir? İzmir Ilıca Plajı ücretli mi, arabasız gidilir mi? Adıyaman bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Adana bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri!
AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title