Haberler

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Teklif

Güncelleme:

Başörtüsü Sorununu Çözme Vaadinde Bulunan Kılıçdaroğlu'na Başbakan Erdoğan'dan Teklif Geldi.

Meydanlarda başörtüsü sorununu çözme vaadinde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Başbakan Erdoğan'dan teklif geldi: "Bizim tavrımız belli, öyle zannediyorum ki MHP de tavrını değiştirmeyecektir. CHP böyle bir tavır ortaya koyuyorsa, bu işe seviniriz, müşterek olarak da böyle bir adımı yine atarız. Bunun için fazla beklemeye de gerek yok. Hemen 12 Eylül'ün arkasından bu işi çözeriz."

Yenişafak Gazetesi'nde yeralana haberde: Başbakan Erdoğan, meydanlarda 'başörtüsünü ben çözerim' vaadinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Bunun için çok fazla beklemeye gerek yok. Hemen 12 Eylül'ün arkasından bu işi çözelim" teklifinde bulundu. Kanal 24'ün yayınına katılan Erdoğan, "Başörtüsü ile ilgili bir çıkışı oldu Sayın Kılıçdaroğlu'nun, siz bunu samimi bulmadığınızı ifade ettiniz. Fakat önümüzdeki dönemde Sayın Kılıçdaroğlu ya da CHP bu fikrinde samimi olduğu yolunda hareket ederse iş birliği yapar mısınız CHP ile?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

MAHKEMEYE GİDEN DİLEKÇEDE ONUN DA İMZASI VARDI

"Samimi bulmuyorum. Niçin, çünkü başörtüsü konusunda biliyorsunuz parlamentoda bizim MHP ile bir anayasa değişikliği çalışmamız olmuştu. Bu tabi inanç özgürlüğünün, eğitim özgürlüğünün, özgürlüklerin bir gereğiydi. O zaman 411 oyla parlamentodan geçti. CHP grubu bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. CHP Genel Başkanı'nın da imzası vardı. Anayasa Mahkemesi'nden de malum, bununla ilgili olumsuz bir karar çıktı. O zaman bu tavrı takınan şu andaki CHP Genel Başkanı'nın söylemlerine ben nasıl inanayım.

CHP'DEN BÖYLE BİR TEKLİF GELİRSE SEVİNİRİZ

Gelecekte bununla ilgili atılacak bir adımda bizim zaten tavrımız belli, öyle zannediyorum ki MHP de tavrını değiştirmeyecektir. CHP böyle bir tavır ortaya koyuyorsa, bu işte seviniriz, müşterek olarak da böyle bir adımı yine atarız. Bunun için çok fazla beklemeye de gerek yoktur. Hemen 12 Eylül'ün arkasından bu işi çözeriz."

BİR TASARIMCIYA GEREK YOK

"Ama 'bu işi ben çözerim' ifadesi çok çok enteresan" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda diyorlar ki 'şöyle bağla, böyle bağla'. Bu yaklaşım tarzını sizler doğru buluyor musunuz? Bırakın nasıl bağlarsa bağlasın. Özel bir tasarımcı mı bunun için ayarlayacağız. Bırak kendisi nasıl bağlıyorsa öyle bağlasın. Buna kimsenin bir isim yakıştırmasına gerek yok. Özgürlükleri bu noktada sınırlamanın kimseye bir hak getirdiğini söyleyemezsiniz. Çünkü onun sahibi odur. Yani bunu sen eğer olgunlaşma enstitüsüne vereceksen, o zaman bütün öğrencilerin hepsini ver olgunlaşma enstitüsüne oradan bunlar yapılsın.

SON KARARI VERECEK MERCİ DİYANET

"İlke noktasında karar verecek bir merci arıyorsan onun için şu veya bu kişi değil Türkiye'nin Diyanet İşleri Başkanlığı var.

Onlar bununla ilgili 1982 de zaten gerekli olan inanç noktasında ölçü neyse bu ölçüyü ortaya koydular. Öyleyse, bunun için tasarımcı aramana gerek yok."

Arkadaşımız yanlış söylemiş

Referandumu kimsenin güven oylamasına dönüştürmemesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, AK Parti'den bu minvalde yapılan açıklamaları da yanlış bulduğunu söyledi: "Bu oy pusulasında hiçbir partinin amblemi yok. Burada sadece 'evet', 'hayır' var. Kimse gidip de partinin amblemi üzerine oy vurmayacak. Kimsenin bunu bir güven oylamasına dönüştürmeye hakkı yok. Bunu bizim tarafımızdan söyleyen bir arkadaşımız varsa yanlış söylemiş. Muhalefet böyle bir şey söylüyorsa o da yanlış söyler. Diyelim ki evetler çok çıktı, zil takıp oyna, haşa. Böyle bir şey olamaz. Bu çok yanlış olur."

TÜSİAD hangi yüzle gelecek

Erdoğan, TÜSİAD'ın referandumdaki tavrına ilişkin eleştirilerini sürdürdü.

Erdoğan bir soru üzerine, "Şimdi biz TÜSİAD ile bu konuları görüştük. Görüştüğümüzde çok farklıydılar, daha önce yaptıkları çalışma var. Daha sonra bunların bir sessizliğe bürünmüş olmaları, zaman zaman böyle

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Bakmadan Geçme

Kılıçdaroğlu nerede konuşuyor? Kemal Kılıçdaroğlu nerede canlı yayında, ne söyledi? İsrail Mısır savaş mı çıktı? İsrail Mısır son durum ne? Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off muhtemel rakipleri! Galatasaray play-off'ta seri başı mı? Kerem Demirbay şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Kerem Demirbay podyum müziği ne? #127942 #127926 Nelsson şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Nelsson podyum müziği ne? #127942 #127926 Tete şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Tete podyum müziği ne? #127926 #127942 Ndombele şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Ndombele podyum müziği ne? #127942 #127926 Davinson Sanchez şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Davinson Sanchez podyum müziği ne? #127942 #127926 Abdülkerim Bardakcı şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Abdülkerim Bardakcı podyum müziği ne? #127942 #127926 Köhn şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Köhn podyum müziği ne? #127942 #127926 Muslera şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Muslera podyum müziği ne? #127942 #127926 Berkan Kutlu şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Berkan Kutlu podyum müziği ne? #127942 #127926 Torreira şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Torreira podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Barış Alper Yılmaz şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Barış Alper Yılmaz podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Galatasaray şampiyonluk kutlamasında hangi şarkıcılar konser verecek? Simge var mı? #127926 #127942
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title