Haberler

Erdoğan'dan Kapsamlı Değerlendirme

Erdoğan, Ulusa Sesleniş'te Türkiye'nin Dünyadaki Ağırlık ve İtibarının Hızla Arttığını, Belirtti.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dünyadaki ağırlık ve itibarının hızla arttığını, belirterek, "Göreve geldiğimiz ilk günden şu ana kadar attığımız her adımı Türkiye'nin büyüklüğünün, milletimizin tarihe malolmuş medeniyet birikiminin şuurunda olarak attık. Bunun neticesinde Türkiye kısa zamanda dünyada hak ettiği yeri aldı" dedi.

Başbakan Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında hükümet olarak çalışan kesimlerin enflasyona ezdirmemek için azami hassasiyet gösterdiklerini belirterek, "Şartlar ne olursa olsun bu sözümüzden, bu anlayışımızdan taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz" dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakınız 2010 yılının hemen başında 7 milyon 327 bin 800 emeklimizin aylıklarını günün şartlarına göre yeniden belirledik. SSK işçi emeklilerimizin, tarım emeklilerimizin, Bağ-Kur kapsamındaki esnaf ve tarım emeklilerimizin hepsi bunun içindedir.

Yeni belirlenen rakamlara göre 2010 yılının ilk altı ayı için en düşük emekli aylığı % 20,4 oranında, en yüksek emekli aylığı da % 4,5 oranında arttırılmıştır. 2010 yılı içinde, Temmuz ayındaki % 3'lük TÜFE artışlarıyla birlikte, en düşük aylık alan emeklimizin maaşı % 24,2; en yüksek aylık alan emeklimizin maaşı da % 7,6 oranında artmış oluyor. Bu iyileştirmeyle, emeklilerimizin aylıklarında, ilk 6 ay için en az 63 lira, en çok 101 lira artış olacak."

Erdoğan, yeni dönemde özürlü vatandaşları destekleme konusundaki hassasiyetin sürdüreceğinin altını çizerek, "Özürlü vatandaşlarımızın eğitimi için geçen yıl ayrılan ödenek 800 milyon liraydı. 2010 yılı bütçesinde bu rakamı 950 milyon lira seviyesine çıkardık" diye konuştu.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bütçesinden sağladığımız ayni ve nakdi yardımların bu yıl 87 milyon liraya çıkarıldığını açıklayan Erdoğan, insan odaklı hizmet anlayışının gereği olarak devletin ihtiyaç sahibi her insanın yanında olduğunu ifade etti.

-"LİDER ÜLKE HALİNE GELDİ"-

Başbakan Erdoğan dış politika konusuna da değinerek, Türkiye'nin dünyadaki ağırlık ve itibarının hızla arttığını, diplomatik trafiğin yoğunlaştığını aktardı. Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bundan muradım, Türkiye'nin önemli bir dünya aktörü, bir lider ülke haline geldiği gerçeğini sizlerle paylaşmaktır. Göreve geldiğimiz ilk günden şu ana kadar attığımız her adımı Türkiye'nin büyüklüğünün, milletimizin tarihe malolmuş medeniyet birikiminin şuurunda olarak attık.

Bunun neticesinde Türkiye kısa zamanda dünyada hak ettiği yeri aldı, bulunduğu her zeminde inisiyatif aldı, ağırlığını hissettirdi. Bugün başta komşularımız olmak üzere bütün dünya ülkeleriyle karşılıklı saygı ve eşitlik temelinde güçlü ilişkiler geliştirmiş durumdayız.

Bunu milli menfaatlerimizden ödün vermek pahasına yapıyor değiliz. Aksine menfaatlerimizi eskisinden çok daha iyi koruyoruz, çok daha aktif biçimde savunuyoruz. Dünyada yanlış gittiğini düşündüğümüz şeyleri, haksızlıkları, yanlışları da yine ülkemizin izzetine yaraşır bir dille her zeminde dile getiriyoruz. Türkiye için doğru dış politikanın bu olduğunu düşünüyoruz, şu ana kadar yaşadıklarımız da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor."

Erdoğan, hız kesmeden sadece çevre ülkelerle değil, dünyanın dört bir köşesiyle diyaloğun daima canlı tutma gayreti içinde olacaklarına dikkat çekerek, "Biz inanıyoruz ki dünyanın diyaloga ihtiyacı var, ülkelerin birbirini tanımaya, anlamaya ihtiyacı var" dedi.

Türkiye'nin ilerleyen zaman içinde bu anlamda da bir dünya lideri olduğunu insanlığa göstereceğini belirten Erdoğan, "Buna bütün samimiyetimle inanıyorum" diye konuştu.(ANKA/SON)

(ÖÜ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title