Haberler

Erdoğan'dan Akvaryum Pazarlığı

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, vatandaşların isteği üzerine işletmeciyle pazarlık yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Florya'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen İstanbul Akvaryum'un açılışını gerçekleştirdi. Başbakan'a açılış töreninde eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın eşlik etti.

Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, İstanbul'u dünya turizminde ilk 10'a, Avrupa'da da ilk 5'e ulaştırma hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha attıklarını belirterek, 'İstanbul Büyükşehir Belediyemizin, yüklenici firma ile birlikte çok yüklü bir sermaye yatırımıyla hayata geçirdiği İstanbul Akvaryum'unun İstanbul'u marka şehir haline dönüştürme hedefimize ciddi katkı sağlayacak bir hizmet olduğuna inanıyorum. Açılışını yaptığımız bu eser, sıradan bir akvaryum değil. İçinde 15 bin adet deniz ve kara canlısı bulunan akvaryumumuz elbette bu bakımdan da fevkalade nadide bir eserö dedi.

HEDEF, YILDA 2. 5 MİLYON ZİYARETÇİ

Akvaryumun, kendi alanında bir ilk olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Erdoğan, 'Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan bu tesiste Karadeniz'den Pasifik'e kadar 16 bölgeyi temsil eden gezi alanları ve bir de yağmur ormanı bulunuyor. Karadeniz , stanbu Boğazı, Marmara, Çanakkale Boğazı, Akdeniz gibi bize ait bölgelerin yanı sıra dünya deniz mirasını temsil eden alanlar da burada yer alıyor. İstanbul Akvaryum'u, yılda 2. 5 milyon ziyaretçinin gezmesi hedeflenen bir yatırımö diye konuştu.

GENÇLİĞİMİZDEN BERİ HEDEFİMİZDİ

Erdoğan, İstanbul'un şu anda alması gereken turisti henüz almadığını söyleyerek, Türkiye genelinde turist sayısında 28 milyona ulaşıldığını, ama 28 milyon turistin sadece İstanbul'un turisti olması isteğini aktardı. 'İstanbul'un turizm alt yapısını bu hedef doğrultusunda süratle ikmal etmenin çabası içerisindeyizö diyen Erdoğan, bunun için ise çekim alanları oluşturacaklarını dile getirdi. Erdoğan, otellerle yatak kapasitelerini arttıracaklarını, konaklama hizmetlerindeki eksikleri gidereceklerini, diğer yandan da turistlerin ilgisini çekecek, yeni eserler üretmek için çalıştıklarını anlattı.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi: 'Bizim Türkiye'yle ilgili, İstanbul'la çok büyük hayallerimiz var. Bizim kökü geçmişte olan, dalları da geleceğe uzanan, odağında insanın bulunduğu bir medeniyet tasavvurumuz var. İstanbul da, bizim medeniyet tasavvurumuzun en zengin, en ihtişamlı, en gurur verici unsuru. İstanbul'da iki yeni şehir projemizi tanıtırken, 'idrak, inşa ve ihya' demiştik. Bu bizim gençliğimizden beri hayalimizde bir hedefimizdir. Ama biz o günleri göremedik. Çocukluğumuzda, gençliğimizde bunları yaşayamadık. Varsa yoksa bir Gülhane Parkımız vardı. Onda da 3-5 tane canlı vardı. Ama artık bunları aşan bir İstanbul, Türkiye var. ö

Türkiye'nin en iyi İstanbul'da okunabileceğini, İstanbul hareketliyse, çalıyor, gelişiyorsa Türkiye'de de işlerin iyi gittiği anlamına geldiğini ifade eden Erdoğan, 'Bugüne kadar yapılanları bir kenara bırakıyorum. İstanbul'u, 2023'e nasıl hazırladığımızı bir kez daha hatırlayalım isterseniz. İnşallah Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan kanalı inşa edeceğiz.

Biri Avrupa Yakası'nda, diğeri ise Anadolu Yakası'nda olmak üzere iki tane yeni şehir oluşturacağız. Bu şehirlerin oluşmasıyla birlikte artık İstanbul'un kentsel dönüşüm sorunu tümüyle çözülmüş olacak. Ama benim tüm İstanbullular'dan bir ricam var, sorumluluk mevkiinde olanlardan bir ricam var. İstanbul deprem tehdidi altında. Eğer bu deprem tehdidini görüyor, buna inanıyorsak, bize yardımcı olacaksınız. O kaçak, her an yıkıldı, yıkılacak bu tür konutlarda oturanlara sesleniyorum; diyorum ki, bu yaptığımız, yapacağımız konutlara biz size davetiye çıkarıyoruz.

O modern konutlarda inşallah, gelip oturun diyoruz. Oralarda oturmuyorsunuz, o zaman biz size şuanda bulunduğunuz yerleri yıkıp, oralarda yapacağımız konutlarda size yer verelim diyoruz. Onu da istemiyorsunuz, o zaman iş başa düşecek. Mecburen kamulaştırmaya gitmek suretiyle yıkmak zorunda kalacağız. Çünkü, yarın milletçe ağlamaktansa, bugün bu adımı atmak en hayırlısıdır diyoruz. Zira biz vatandaşımızı üzmek istemeyiz, ama bize yardımcı olacaklar ve İstanbul'un şanına yakışır bir şehir kurmak durumundayız. Gecekondularda oturmak benim milletime yakışmıyor, deprem tehdidi altındaki bu konutlarda oturmak benim vatandaşıma yakışmıyor. Artık bu adımı atmamız lazım.

Avrupa ve Asya yakasına olmak üzere bu iki adet yeni şehir, inanıyorum ki, bize çok büyük güç kazandıracak. İki yeni şehir hastanesi kuruyoruz. Bir Avrupa Yakası'nda, nşallah Olimpiyat Stadı'nın yanında, bir de Asya Yakası'nda. Taksim'i yeni baştan düzenliyoruz. Bütün trafiği yerin altına alıyoruz ve şu anda Taksim Parkı diye bize yutturulan yer, aslında geçmişte topçu kışlasıydı. Şimdi o kışlayı biz bulduk çıkaracağız. Oraya o kışlayı yeniden inşa edeceğiz.

Ama bir kışla olmayacak, çok daha farklı hizmetler içeren bir mimari güzellikte eser olacak. Ama o tarihi eseri yıktılar. Kim' Bu CHP zihniyeti. Yıktılar, Taksim Stadı yaptılar. Sonra birilerinin gazabına geliriz diye, şimdiki İnönü Stadı'nı yaptılar. Ama biz tarihe ihanet etmeyeceğiz. Onun için biz orayı süratle aslına dönüştürerek yapacağız. Taksim Meydanı'nı İstiklal Caddesi'yle kesintisiz birleştirip, bu bölgeyi bütünüyle yayalara tahsis ediyoruz. Yapmakta olduğumuz tüm projeleri bir kenara bırakıyorum, sadece Kanal İstanbul ve Taksim projeleri dahi İstanbul'u dünya şehirlerinin ligine çıkarmaya yetecektirö diye konuştu.

PAZARLIKLA 3 GÜN BEDAVA

Konuşmasının ardından Akvaryum'un açılışını yapan Başbakan, kurdela kesimi sırasında vatandaşların Akvaryum'un ilk hafta ücretsiz ziyaret edilmesi önerisini duyunca, Akvaryum'un işletmecisine dönerek, pazarlık yaptı. Bu sırada başbakan Erdoğan, akvaryum işletmecisine "Bu da bana kıyağın olsun" diyerek 3 günün bedava olmasına karar verildi. Bu sırada vatandaşların önerilerine yoğunlaştırması üzerine ise Akvaryum'un ilk 3 gün bedava, bir hafta da yüzde 50 indirimli olmasına karar verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Öldürülen motokuryenin babası emekli albay çıktı: 25 bin asker geçti elimden ama çocuğumu koruyamadım

Öldürülen motokuryenin babası emekli albay çıktı: 25 bin asker geçti elimden ama çocuğumu koruyamadım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title