Haberler

Erdoğan: Batı Dünyası İslama Gölge Düşürüyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "IŞİD gibi Batı'nın da dinimize gölge düşürmeye yönelik işleri vardır. Önüne sıfat koyup İslami terör diyorlar ama Musevi terör demiyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Japonya'da bulunan Tokyo Camii'nde akşam namazını kıldı.

Erdoğan, Cami çıkışı basın mensuplarına açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DAEŞ dinimize gölge düşürüyor. Tabi batı dünyasının da aynı zamanda dinimize yine gölge düşürmeye yönelik kampanyaları vardır. Örneğin işte sıfatlar getirerek. İslami terör ama bir Hristiyani terör demiyorlar, bir Musevi terörü demiyorlar." dedi.

"İSLAMA GÖLGE DÜŞÜRÜYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, camii çıkışında yaptığı açıklamada, "Dinimizin çağrısına gölge düşüren ve İslam adı altında ortada dolaşan malum terör örgütü veya örgütleri var. Başta DAEŞ gibi terör örgütleri, İslam'a gölge düşürmektedir" dedi.

"BATI'NIN DA BÖYLE İŞLERİ VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada İslamiyet'in çağrısının belli olduğunu kaydederek, "Malum bir barış dinidir. Barış dini olmanın ötesinde de tüm dünyaya verdiği mesajlarla hele hele insanlığın şu an içinde bulunduğu bu terörün egemen olduğu sıkıntılı dönemlerde İslam'ın bu barış çağrısı tamamıyla savaşlardan uzak olan bir dünyanın kurulmasına yönelik çağrısı inanıyorum ki her geçen artarak daha fazla kabul görecektir. Ama tabi dinimizin bu çağrısına gölge düşüren ve İslam adı altında ortada dolaşan malum terör örgütü veya örgütleri var. Bu terör örgütleri de ne yazık ki dinimize gölge düşürüyor. Başta DAEŞ gibi terör örgütleri, bunlar İslam'a gölge düşürmektedir. Yaptıkları uygulamaların bizim dinimizde zerre karar yeri yoktur. Tabi batı dünyasının da aynı zamanda dinimize yine gölge düşürmeye yönelik kampanyaları vardır. Örneğin işte sıfatlar getirerek. İslami terör ama bir Hristiyani terör demiyorlar, bir Musevi terörü demiyorlar. Onların içinde benzer şeyler tabi çok oluyor. Temenni ediyorum ki bunları aşarak özellikle dünyada insanların, insanları insan olduğu için sevdiği vicdani noktada her türlü olumlu yaklaşım gösterdiği bir dünyayı birlikte kurarız" dedi.

"BİZ ÜLKE OLARAK BUNU YAPIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 milyon 200 bini Suriye, 300 bini Iraklı olmak üzere 2 buçuk milyon mültecinin Türkiye'de misafir edildiğini kaydederek, "Bu hem İslami hem insani hem vicdani görevimiz olarak yaptığımızdır. Peki dünyanın diğer yerlerinde bizim bu gösterdiğimiz hoşgörüyü, bizim bu kucaklayıcı misafirperverliği gösteren bir başka ülke var mı veya bir başka kıta var mı? Sadece bir ülke olarak bunu yapıyoruz. Ama şu anda Avrupa'nın tümüne baktığınız zaman, şu anda onlarda olanların sayısı 250 bini bile bulmuyor, onda bir. Şu ana kadar yaptığımız harcamaya baktığımız zaman da 7 milyar 800 milyon harcama yapmış vaziyetteyiz, dolar bazında. Bunu biz yine insani, vicdani, İslami değerlerimizden hareketle yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Japonya Tokyo Politika Dünya Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (7)

RİZELİ:

TIRLARI BEN YOLLAMADIM HERALDE.

3
3
yanıtYanıtla
Ali can:

İslamiyetten bahsedene bak

2
2
yanıtYanıtla
istanbulluMobil-IOS:

Kuyrugun sıkışınca hemen islamdan bahsediyorsun nasıl olsa millet enayi inanır

1
2
yanıtYanıtla
slm:

inandık mı sandın

0
2
yanıtYanıtla
Taylan 06:

Kuran da ; yahudi ve hiristiyanlara uymayin, onlar birbirinin dostudur sizin dostunuz degildir diye ayet var iken, daha halen ne ayak yapin??? Öylemi......

0
1
yanıtYanıtla
Ne barışı:

İslam müslümanlar için barış dinidir, kafirler için savaş dinidir. Muhammediniz öldükten 120 sene içinde islam orduları cihatla (kılıçla) ispanyadan türkistana kadar 25den fazla ülkeyi fethettiler. Bunun neresi barış? Emevilerin islam imparatorluğunun haritasına bir bakın. O imparatorluk bilinen dünyanın yarısıydı.

0
1
yanıtYanıtla
kürdüm ulan faşolar:

başkansın erdoğan sevin padişahsın sevin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title