Haberler

Erdoğan Çanakkale'den Dünyaya Seslendi

Erdoğan, 'Bu Ülkenin Tarihi Parlamentolarca Çarpıtılmayacak Kadar Temizdir, Azizdir, Şanlıdır'' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de düzenlenen törenlere katıldı.

İşte konuşmasından satır başları:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddiaları konusunda, ''Biz, Çanakkale ruhunu kendimize rehber edinmiş bir milletiz. Altını çizerek ifade ediyorum, bu ülkenin Mehmetçiği nasıl tarihe sığmayacak kadar büyükse bu ülkenin tarihi de parlamentolarca çarpıtılamayacak kadar temizdir, azizdir, şanlıdır, güneş gibi parlak bir hakikattir'' dedi.

- 1915'teki asılsız iddiaların tamamını art niyetli ve çirkin gördüğümüzü tekrar etmek istiyorum. Sene 1915 bir taraftan Çanakkale cephesinde çalışan bir Türk milleti var, diğer taraftan Türkiye'nin değişik topraklarında vatan topraklarını savunmaya çalışan bir Türk milleti vardı.

- Böyle bir dönemde Türkiye'yi soykırımla yargılamak isteyenler bunu bilmelidirler. Türkiye bugün tüm dünyada barış için son derece samimi bir çalışma yürütüyor.

- Türkiye bugün Medeniyetler İttifakı gibi bir girişimin eş başkanı. Türkiye Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde, NATO'da bölgesel ve küresel barış için en fazla katkı sağlayan ülkelerden bir tanesi.

- Biz mazlum ve mağdur halklar için sesimizi cesaretle yükselttik. Gürcistan için Darfur, Afganistan Lübnan için nasıl barış adalet istiyorsak, aynı şekilde Gazze için Kudüs için Karabağ için de barış adalet ve huzur istiyoruz. Çünkü biz yüreğimizde şehitlerimizin emanetlerini taşıyoruz. Biz Çanakkale ruhunu kendimize rehber edilmiş bir milletiz.

- Bu ülkenin Mehmetçiği nasıl tarihe sığmayacak kadar büyükse, bu ülkenin tarihi de parlamentolarca çarpıtılamayacak kadar temizdir, azizdir, şanlıdır, güneş gibi parlak bir hakikattir.

- Eğer 1915'te Türkiye'nin doğusunda yaşanan olaylar aydınlatılmak isteniyorsa, bunun adresi binlerce kilometre uzalıktaki parlamentolar değil, belgelerdir, raporlardır, mektuplardır, resimlerdir.

- Bir çok cephede Türkiye'nin hemen hemen her beldesinden, hatta balkanlardan hicazdan tüm kardeşlerin toplandığını ve omuz omuza çarpıştığını görürsünüz. Şehitler listesi, sararış fotoğraflar, mektuplar ve şiirler buradaki savaşın nasıl ortak bir ruh inşa ettiğini ortaya koyan delillerdir.

- Nepalli bir esir şunları söylüyor. Biz burada harp etmeyiz. Çünkü bizim hükümdarımız buradadır diye isyan ettiler. Onlar vazgeçmediler, savaşmadılar ve geri gönderildiler. Her türlü etnik grup, Hıristiyan ve Musevi vatandaşlar kader birliği yapmıştır.

- Bugün burada özellikle bir husus zikretmekte fayda görüyorum. Çanakkale'yi ruhuyla bedeniyle yaşamış olan Gazi Mustafa Kemal diyor ki:

- "Uzak memleketlerin topraklarında kanlarını döken kahramanlar, burada huzur içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yanasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar, gözyaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız huzur içindedirler ve huzur içinde uyuyacaklardır. Bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

-+ Mustafa Kemal'in bu sözleri, bizim sevgi ve hoşgörü medeniyetimizin ruhunu yansıtan anlamlı ifadelerdir.

- O dönemde bizim Yemen'den Hicaz'dan Filistin'den askerlerimiz, Mısır'daki toplama kamplarında kötü muameleye maruz kalırken, Çanakkale'de esir düşen askerlere misafir muamelesi yapılmıştır.

- 1915'te onun öncesinde ve sonrasında bu milleti yok etmek için her türlü saldırı sahneye konulurken bu millet yokluğa yoksulluğa ve ölüme mahkum edilmek istenirken, tüm bu vahşeti görmeyerek başka meseleleri gündeme sürmek haksızlıktır, vicdansızlıktır.

- Çadırı yokken, kursağından bir kaşık sıcak çorba geçmezken, göklerden ölüm yağarken, bu Mehmetçik düşmanına kahve ikram edecek kadar azizdir, kahramandır. Ben o askerin, o kahramanların şehitlerin büyüklüğünü anlatacak ifade bulamıyorum.

- Ama merhum Mehmet Akif bunu en güzel şekilde anlatmıştır.

- "Ey, bu topraklar için toprağa düsmüs,asker!Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid' i Bedr' in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?" Gömelim gel seni tarihe!"desem, sığmazsın."

- Mehmetçik tarihe makbere sığmayacak kadar büyüktür.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

title