Haberler

Erdoğan: 'Böyle Bir Buluşmayı Türkiye'nin En Büyük Meydanında Gerçekleştirelim İstedik'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu darbe girişimi Fetullahçı Terör Örgütü'nün karanlık yüzünü, sinsi planlarını ve asıl niyetini ifşa etmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu darbe girişimi Fetullahçı Terör Örgütü'nün karanlık yüzünü, sinsi planlarını ve asıl niyetini ifşa etmiştir. Bu terör örgütü sadece milletimize değil, iyi niyetlerini istismar ettiği rahmetli Özal'a, rahmetli Demirel'e de ihanet etmiştir. Artık şunu net olarak biliyoruz, FETÖ sadece Türkiye'ye karşı değil, varlık gösterdiği tüm ülkelere tehdit teşkil ediyor, bunun da bilinmesini isterim." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Kazakistan Cumhurbas¸kanı Nursultan Nazarbayev ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişiminin, milletin şanlı direnişi, medyanın, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının katkısı, hükümetin kararlı duruşu sayesinde boşa çıkarıldığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben bu vesileyle bir kez daha, o gece kanlarıyla destan yazan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

"Örgütün ipliğini pazara çıkarmaya kararlıyız"

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu darbe girişimi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün karanlık yüzünü, sinsi planlarını ve asıl niyetini ifşa etmiştir. Bu terör örgütü, sadece milletimize değil, iyi niyetlerini istismar ettiği rahmetli Özal'a, rahmetli Demirel'e de ihanet etmiştir. Artık şunu net olarak biliyoruz, FETÖ sadece Türkiye'ye karşı değil, varlık gösterdiği tüm ülkelere tehdit teşkil ediyor, bunun da bilinmesini isterim. Açıkçası bizim yüreğimiz yanıyor, bizim yaşadığımız acıları, ihaneti, hayal kırıklığını kardeşlerimiz, dostlarımız yaşamasın istiyoruz. Örgütün ipliğini pazara çıkarmaya kararlıyız. Mücadelemizi hem yurt içinde hem de yurt dışında kararlı bir şekilde sürdüreceğiz."

Konuk Cumhurbaşkanı ile baş başa görüşmelerinde açık yüreklilikle bu konudaki endişelerini ve kanaatlerini ilettiklerini dile getiren Erdoğan, "Dost bildiğimiz, kardeş gördüğümüz tüm ülkeler nezdinde de bu endişelerimizi dile getireceğiz. Zira dostluğun, kardeşliğin, müttefikliğin, ortaklığın gereği budur." diye konuştu.

" Türkiye, terörün her türlüsü ile mücadelesinde Kazakistan'ın yanındadır"

Kazakistan Aktöbe şehrindeki terör saldırısını kınayan Erdoğan, saldırıyı lanetlediğini ve şiddetle kınadığını belirterek, " Türkiye, terörün her türlüsü ile mücadelesinde Kazakistan'ın yanındadır ve olmaya da devam edecektir." dedi.

Kazakistan'ın bu yıl bağımsızlığının 25. yıl dönümünü kutladığını anımsatan Erdoğan, "Aradan geçen çeyrek asırda Kazakistan, Sayın Nazarbayev'in dirayetli ve vizyoner liderliğinde bölgesinin en istikrarlı ve ekonomik bakımdan bölgesinin en gelişmiş ülkelerinden biri haline geldi. Türkiye olarak Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye olarak yine Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanını ve kardeş Kazak halkını şahsım ve milletim adına en kalbi duygularımla tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Kazakistan'nın aynı zamanda stratejik ortağı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "2011 yılında oluşturulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 3. toplantısını inşallah yakın zamanda ülkemizde icra edeceğiz. Bu toplantının işbirliğimizi daha da perçinleyeceğine inanıyorum." dedi.

"Orta koridor girişimi ve ulaştırma lojistik projeleri"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Kazakistan'ın tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlandırılmasında merkezi konuma sahip iki ülke olduğuna işaret ederek, "Orta koridor girişimimiz ve ulaştırma lojistik projelerimizle Türkiye'nin Kazakistan'ın batıya açılan kapısı, Kazakistan'ın ise Türkiye'nin doğuya kapısı olmasını arzu ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl UNESCO tarafından iki ülkenin ortak girişimiyle Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Yılı olarak kabul edildiğini belirten Erdoğan, "Yesevi hazretlerinin Orta Asya'nın kalbi Türkistan'dan Anadolu'ya ve Balkanlara uzanan manevi mirasının ortak sahipleri olmanın gurur ve bu noktada sorumluluğunu taşıyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türk dünyasının "Aksakalı" olarak nitelendirdiği Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e teşekkür ederken, mevkidaşının ziyaretinin iki ülkeye hayırlara vesile olmasını diledi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Nursultan Nazarbayev Kazakistan Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

title