Haberler

Erdoğan'a "Avrupa İş Lideri" Ödülü

Bakan Bağış, Avrupa İş Zirvesi'nin Başbakan Erdoğan'a "Avrupa İş Lideri" Ödülü Verme Kararı Aldığını Bildirdi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa İş Zirvesi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Avrupa İş Lideri" ödülü verme kararı aldığını bildirdi.

Türkiye'ye hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında Brüksel temaslarını değerlendiren Bağış, AB Komisyonu'nun ve Dönem Başkanı Macaristan'ın rekabet faslının açılması konusunda kararlı olduklarını belirterek, üye ülkelerin de ikna edilebilmesi için bazı çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

AB sürecinde en zor konulardan biri olan ve bu nedenle genelde en son açılan rekabet faslında Türkiye'nin, diğer birçok faslın siyasi nedenlerle engellenmiş olması nedeniyle farklı bir tercih yapmak durumunda kaldığını anlatan Bağış, "Ama rekabet faslını açmak için önümüze konulan her şeyi kabul etmeyeceğimizi AB de çok açık ve net şekilde anlamış durumdadır. Türkiye'nin şu anda en önemli avantaj ve kozlarından biri olan ekonomik gücünü zayıflatmaya yönelik hiçbir adımı kabul etmeyeceğimizi çok iyi anladılar. Biz iyi niyetle bu faslı açmak için çabalayacağız. Eğer AB Komisyonu da aynı iyi niyeti gösterirse sonuçta bir noktada uzlaşacağımızı ümit ediyoruz" dedi.

Bağış, rekabet faslında AB'yi "çifte standart uygulamakla" suçlayarak diğer ülkelerin müzakere süreçlerinde gündeme gelmeyen taleplerin Türkiye'nin önüne konmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Egemen Bağış, Türkiye'nin önüne siyasi engeller çıkarılmasaydı bugün 13 faslın yerine 29 faslı açılmış ve 1 fasıl yerine 13 faslın kapanmış durumda olacağını söyledi.

-ÜYELİĞE DESTEK VAR AMA İNANÇ YOK-

Başmüzakereci Bağış, kamuoyu araştırma şirketi GENAR'ın yeni anketine göre Türk vatandaşlarının yüzde 66,5'inin AB üyeliğine destek verirken yüzde 64'ünün Türkiye'nin AB üyesi olacağına inanmadığını belirterek, Türk halkının AB'ye güvenmediğini ortaya koyan bu durumun en başta "AB'nin vize konusunda Türkiye'ye uyguladığı çifte standarttan kaynaklandığını" ifade etti.

- "AVRUPA İŞ LİDERİ" ÖDÜLÜ-

Avrupa İş Zirvesi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Avrupa İş Lideri" ödülü verme kararı aldığını ve Zirve Konferans Direktörü Wytze Russchen ile yaptığı görüşmede bu kararın kendilerine resmen iletildiğini anlatan Bağış, "Sayın Başbakanımızın yönetiminde Türk ekonomisinin Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi olmasını ve Türkiye'nin ekonomik alandaki ve ticareti geliştirmedeki performansını değerlendirerek yönetim kurulunda bu yönde karar almışlar. Döndüğümüzde bunu Sayın Başbakanımıza aktaracağız. Bu ödül törenini 18 Mayıs'ta Brüksel'deki İş Zirvesi'nde yapmak istiyorlar. Tabii ki seçimler öncesi zor bir tarih ama belki kendisi, belki görevlendireceği bir başka arkadaşımız bu ödülü alabilir" dedi. - BRÜKSEL

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title