Haberler

Erdoğan'a Adana'dan Şok: İşçi Partisi Adana İl Başkanı Suç Duyurusunda Bulundu

İşçi Partisi Adana İl Başkanı Hayrettin Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İşçi Partisi Adana İl Başkanı Hayrettin Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adana Adliyesin gelen, İşçi Partisi Adana İl Başkanı Hayrettin Çavuşoğlu suç duyurusuna ilişkin metni savcılığa teslim etti. Daha sonra Adana Adliyesi önünde açıklama yapan Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan'ın seçim çalışmaları sırasında halk arasında ırk ve mezhep ayrımı yaptığını ve bunun anayasaya ve ceza yasalarına göre suç olduğunu belirti.

Çavuşoğlu; savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi.

"Recep Tayyip Erdoğan, 2 Ağustos 2014 günü İzmir'de yaptığı konuşmada "Kılıçdaroğlu sen Alevi olabilirsin. Ben buna saygı duyarım. Bunu açık açık söyleyebilirsin. Ben de Sünniyim. Ben de bunu açık açık söylüyorum. Milleti aldatmaya gerek yok. kendisi Zaza ama benim Kürt kardeşlerimi aldatıyor. Bunların derdi dağ. Şehir değil. Tehditle silahla milletten oy isteyecekler.' "Benim için neler söylediler. Çıktılar bir tanesi, aynı zihniyet, "Gürcü'dür' diyen oldu. Çıktı bir tanesi affedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu' ifadelerini kullandı. Yazılı ve görsel basın incelendiğinde bu ve buna benzer cümlelerin yüzlercesi bulunabilir. Bu sözler kopkoyu ırkçı, ayırımcı, faşistçe ifadelerdir. Milleti dinsel ve etnik ayrımcılığa götüren, kin ve nefretle birbirine düşürecek söz ve davranışlardır. Hukuk tanımayan, Anayasa tanımayan sözlerdir."

Erdoğan'ın, Anayasanın temel ilkelerini çiğnediğini, "kanun önünde eşitlik" ilkesine aykırı davrandığını ve seçilmesi durumunda edeceği yemine uymayacağını daha şimdiden açıkladığını savunan Çavuşoğlu, "Sanık hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini arz ve talep ederim" ifadesinin de kullandı.

(ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hayrettin Çavuşoğlu İşçi Partisi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title