Haberler

Erdemli "Mersin Altın Limon Film Festivali"

Erdemli ilçesinde bir grup sinamasever tarafından, "Mersin Altın Limon Film Festivali" düzenleniyor.

Erdemli ilçesinde bir grup sinamasever tarafından, "Mersin Altın Limon Film Festivali" düzenleniyor.

Erdemli Esnaf Odası Toplantı Salonu'nda grup adına açıklama yapan Sinan Uğuz, festivalin cuma günü yapılacağını bildirdi.

Yaklaşık 3 aylık bir çalışmayla festivalin tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden  Uğuz, şöyle devam etti:

"Bu güzel coğrafyada, Akdeniz'in hemen kenarında yaşadığımız memleketimiz eşsiz doğası ve iklimiyle her türlü ticari ve sanatsal çalışmaların yapılabilmesi konusunda, sınırsız imkan sağlamaktadır. Hem rengi hem de ticari değeri sebebiyle, festivalimizin ismini altın limon olarak belirledik. Bölgemizde Sağsalim, Netekim Karakolu, Kral Yolu, İyi biri gibi sinema filmlerinin çekimi yapıldı ve bu filmlerde halkımızdan da görev alan birçok isim bulunuyor. Görüştüğümüz arkadaşlar çekimler boyunca ne kadar eğlendiklerini anlatmakla bitiremediler. Mersin ilimiz ve ilçelerinde bu türde bir organizasyon yok. Madem bölgemiz film çekimleri için doğal plato olarak kullanılıyor o zaman  neden bizim festivalimiz olmasın diyerek organik film festivali sloganıyla 'Mersin Altın Limon Film Festivali'ni düzenlemeye karar verdik."

Gelecek yıllarda organik yapısını bozmadan festivalin devamını getirmek istediklerini belirten Uğuz, 1970'li yılların yazlık sinemaları havasında odun ateşinde pişirilmiş patlamış mısır ve gazoz ikram edeceklerini aktardı.

Festival, cuma günü saat 18.00'da Kocahasanlı sahilinde başlayıp 23.00'da son bulacak. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Erdemli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title