Haberler

Erdemli Belediyesi Marka Kent Mersin'i Ağırladı

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin’in marka kent olması için herkesin ve her kesimin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin'in marka kent olması için herkesin ve her kesimin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Marka Kent Mersin Çalıştayı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Mersin Ekonomi Platformu üyeleri ve işadamlarının katılımıyla Erdemli'de gerçekleştirildi. Erdemli'nin önceliklerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Belediyesi olarak bu tür çalışmalara destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirterek, bu konuda çalışmalar yapan ve emek harcayanlara teşekkür etti. Mersin'in konum olarak gelişmeye müsait bir yapıda olduğuna dikkat çeken Tollu, "Bu avantajı iyi değerlendirerek Mersin'i marka kent yapmalıyız" dedi. Başkan Tollu, konuşmasında Erdemli'nin önceliğinin turizm olması gerektiğinin altını çizdi. Turizmin nimetlerinden ilçe olarak faydalanmanın gelişmeye yol açacağını ifade eden Tollu, Erdemli'nin gelişmesi, güzelleşmesi, ve kalkınmasının Mersin'in gelişmesine doğrudan etki edeceğini vurguladı. Mersin'in turizm konusunda en avantajlı ilçesinin Erdemli olduğuna dikkat çeken Tollu, Marka Kent Mersin projesinin en güçlü ayağının Erdemli olduğunu söyledi. Tollu, şöyle devam etti; "Bir şehir neden güzel olmak ister? Beğenilmek için. Kim beğenecek? Başkaları. Peki bu turizm midir? Evet bu turizmin ta kendisidir. İnsanlarda böyledir. Güzelleşmek, daha şık olmak için kendilerine bakım yaparlar. Eksikliklerini giderirler. Mesela saçlarını tararlar, ayakkabılarını boyarlar, elbiselerini ütülerler, dişlerini fırçalarlar ve daha güzel tebessüm ederler. Şehirler de böyle midir? İnsanlar beğenilmek için kendi altyapı ve üstyapı yani maddi ve manevi değerlerine özen gösteriyorlarsa, şehirlerde bunu yapmalıdır. Sorunlarını çözmelidir. Neden öncelik turizm? Turizm beğenilmek içindir. Turizm sorunlarını çözen şehirler, doğrudan diğer sorunlarını da çözmüş olurlar. Doğru turizme giden tüm yollar, diğer sorunların çözülmesinden geçmektedir. Bir şehrin önceliği, tüm sorunları çözmek için turizm olmalıdır. Erdemli'nin en önceliği Turizm olmalıdır. Hedefler, atılacak kısa ve orta ve uzun vadeli adımlar bu önceliğe göre belirlenmelidir."

Mersin Ekonomi Platformu 7. Dönem Başkanı Feridun Gündüz ise, Mersin'de ekonominin gelişmesi için, istihdamın artması için ve Mersin'in marka kent olabilmesi için bilimsel bilgiye ihtiyaç olduğunu söyledi. Herkesin bilime dört elle sarılması gerektiğini belirten Gündüz, "Daha fazla araştırma geliştirme çalışmaları yapmalıyız, bu kentten daha fazla buluş çıkmalı, daha fazla patent almalıyız, daha fazla markaya sahip olmamız lazım ve bu markaların uluslararası alanda tanınması lazım" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Belediyesi Mükerrem Tollu Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title