Haberler

Erdem: "Yolsuzluk, Yasaklar ve Yoksullukla Mücadeleye Devam"

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti’nin yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadeleye devam ettiğini belirtti.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti'nin yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadeleye devam ettiğini belirtti.

AK Parti hükümetlerinin yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadeleyi en temel ve en acil hedefler olarak belirlediğini kaydeden Mehmet Erdem, "AK Parti, yolsuzluklar konusunda iktidarının ilk günlerinden itibaren çok ciddi bir hassasiyet içerisinde olmuştur. AK Parti hükümetlerinin en belirgin vasfı hiç kuşkusuz güven ve hizmet olmuştur. Eğer AK Parti Hükümetleri yolsuzluklara karşı hassasiyet içerisinde olmasaydı Türkiye'de refahın bu kadar artması kesinlikle mümkün olmazdı. Eğer AK Parti iktidarı yolsuzluklara karşı son derece dikkatli olmasaydı var olan 347 bin adet dersliğe 12 yılda 234 bin adet derslik eklenemezdi. Yolsuzluklara müsamahanın olduğu bir Türkiye'de 17 bin kilometre duble yol ve Marmaray yapılamazdı. Hızlı tren hatları inşa edilemezdi, hastaneler, hava alanları sağlık hizmetleri, sosyal yardımlar yapılamazdı. Sadece ülkemizde değil; Somali'de, Mynmar'da, Filistin'de, Suriye'de, Afganistan'da, Afrika'da yoksulların elinden tutulamazdı. Yolsuzlukların üzeri örtülseydi Merkez Bankası Rezervi 2002'de 28 milyar dolar iken bugün 132 milyar dolara yükselemezdi" dedi.

AK Parti'nin yolsuzlukların üzerine gittiğini ifade eden Erdem, "Eğer yolsuzlukların üzeri örtülseydi 2002'de yüzde 74 olan kamu borcunun milli gelire oranı yüzde 33'e inmezdi. Bu oran şu an AB ülkelerinde ortalama yüzde 90, Japonya'da yüzde 240, ABD'de yüzde 110 seviyesindedir. Eğer Türkiye'de yolsuzluklara göz yumulsaydı AK Parti bugüne kadar ardı ardına girdiği 9 seçimden de zaferle çıkamaz, milletin güvenini kazanamaz, milletin teveccühüne mazhar olamazdı" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Ak Parti Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title