Haberler

Erciyes Kış Turizm Projesi, Lokomotif Proje

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 10 Ana Başlıkta Ele Aldıkları Kayseri'yi Geleceğe Taşıyacak Yatırım Konuları Arasında En Büyük Desteği Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi'nin Aldığını ve Bu Projenin Kentin Gelişimi Bakımından Lokomotif Proje Olduğunu Söyledi.

Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı tarafından düzenlenen ve Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidimaria Gürer'in yanısıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, KTO Başkanı Hasan Ali Kilci ile çok sayıda turizm firması temsilcisinin katıldığı "Türkiye'de Kış ve Dağ Sporları" konulu panelde konuşan Başkan Özhaseki,, "Kayseri, eskiden beri ticaret ve sanayi şehri olarak bilinir. Yüzyıllardır süre gelen bu süreç halen de devam ediyor. Bunun yanına şimdilerde yeni ünvanlar katmanın, şehrimizi geleceğe taşıyacak dev yatırımlar ortaya koymanın gayreti içerisindeyiz. Eğitimden spora, ticaretten turizme kadar 10 başlık altında ele aldığımız konuların arasında belki de en çok destek gören, bir an önce hayata geçirilmesi konusunda hemfikir olunan konu turizm ve onunu lokomotifi olan Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi idi. Kayseri, gelen turist sayısı en az olan illerimizden birisi. Havaalanına inen turistler otobüsle Kapadokya'ya gidiyor, orada geziyor, eğleniyor ve tekrar gelerek uçağa binip gidiyor. Kayseri'ye hiçbir şey bırakmıyor. Oysa Erciyes başta olmak üzere çok sayıda turistik değerimiz var. Kapadokya belki idari bakımdan Kayseri'ye bağlı değil ama yarım saatlik mesafede. Erciyes-Kapadokya-Tarihi ve Turistik Değerler üçgeninde turizmi canlandırmak ve hakettiğimiz payı almak istiyoruz" dedi .

"KARARLI çALIŞMANIN SONUCU"

Konuşmasında Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi'nde kaydettikleri aşamaları da anlatan Başkan Özhaseki, 5 yıl önce çıkan hinterland yasası Erciyes dağının kendilerine bağlandığını, dünyada 50'den fazla ülkede kış turizm merkezi planlaması yapmış bir Avusturya firmasına etüd ve proje çalışması yaptırdıklarını dile getirdi. Özhaseki "Bu proje bizim yol haritamız oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay aldık, ardından Erciyes Dağı'nda 26 milyon metrekarelik arazinin tapusunu aldık. 10 milyon lira geçen yıl, 60 milyon lira bu yıl bütçe ayırdık. Sonrasında ihalelere başladık. 6 adet mekanik tesis ve karlama ünitelerinin ihalesini yaptık. Önümüzdeki günlerde temel atarak 23 milyon euroluk mekanik tesislerin yapımına başlayacağız. Bu rakam bile bizim bu projeye ne kadar büyük önem verdiğimizin göstergesi olsa gerek. Bu proje ile Türkiye gerçek bir kayak merkezine sahip olacak. Bizim Kayseri'ye kazandıracağımız kayak merkezi de işte öyle olacak. 30 mekanik tesisle birlikte toplam 160 kilometre pist ortaya çıkacak ve yatak kapasitesi 6 bine ulaşacak. " diye konuştu.

ÖZEL SEKTÖRE çAĞRI

Özel sektöre yatırım çağrısında bulunan Başkan Özhaseki, özellikle işletme konusunda kapılarının açık olduğunu belirterek, projenin tamamını yapıp işletmek amacıyla, 6-7 yabancı firmayla görüşmelerin sürdüğünü belirtip, "Geldiğimiz noktadan sonrasını yabancı firmalara yaptırmayı ve ardından işlettirmeyi hedefliyoruz. Böyle olmazsa bile mekanik tesisleri biz tamamlayacağız. Sonrasında sosyal tesislerin yapımı ve işletilmesi konusunda kapımız özel sektöre açık. "diye sözlerini tamamladı

KAYSERİ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

Rasim Ozan Kütahyalı, yeni sevgilisiyle sarmaş dolaş fotoğraf paylaştı

Rasim Ozan Kütahyalı, yeni sevgilisiyle sarmaş dolaş fotoğraf paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title