Haberler

Erciş'te Organik Tarım Eğitimi

Erciş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, başlattığı proje kapsamında, ilçedeki 28 okulda öğrencilere organik tarım eğitimi veriyor.

Erciş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, başlattığı proje kapsamında, ilçedeki 28 okulda öğrencilere organik tarım eğitimi veriyor.

Eğitimde öğrencilere organik tarımın insan, çevre ve hayvan sağlığı üzerindeki etkilerine yönelik bilgiler veren ekipler, organik tarım ürünlerinin tarladaki üretiminden pazardaki satışına kadar tüm safhaları anlattı.

Proje hakkında bilgi veren İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Cihat Çağrı, organik tarım yapılırken her türlü sentetik, kimyasal ilaç ve gübre kullanımının yasaklandığını ifade etti.

Bu tarımda organik ve yeşil gübreleme yapılarak bitkinin direncinin artırıldığını kaydeden Çağrı, "Parazit ve predatörlerden yararlanmayı tavsiye eden bütün bu üretim tarzlarında, miktar artışı değil ürünün kalitesinin yükseltilmesi amaçlanır" dedi.

Çağrı, günümüzde sadece organik tarımla toprak, su kaynakları ile havayı kirletmeden çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumanın mümkün olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title