Haberler

Erciş'te Don Uyarısı

Erciş İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçileri don konusunda uyardı.

Erciş İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçileri don konusunda uyardı.

Erciş'te etkili olan soğuk hava ve kar yağışının ardından, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yaptığı açıklamayla çiftçileri uyardı.

Vatandaşların kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek dona karşı tedbirli olması istenilen açıklamada, "İlçemizde 23 Nisan gecesi başlayan ve 24 Nisan gecesine kadar devam eden kar yağışı sonucunda hava sıcaklığının 7 derecenin altına düşmesiyle, özellikle sert çekirdekli ve çiçeğini açan meyvelerde don olayı görülmesi muhtemeldir" denildi.

Ziraat Mühendisi Mehmet Fatih Yürekli ise ilçede sert çekirdekli meyvelerde çiçeklenmenin yüzde 90 civarında olduğunu belirterek, don olayından en az zararla kurtulmak için bahçelerde sisleme yapılması gerektiğini kaydetti.

Böylece bir nebze de olsa donun önlenebileceğini anlatan Yürekli, sislemeyle bahçedeki hava sıcaklığı 3 derece kadar artırılabileceğini kaydederek, bu konuda müdürlüğe başvuran çiftçilere gerekli bilgilerin verildiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

23 Nisan Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title