Haberler

"Erbil'e Gidebilirim"

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Atalay, 'Önümüzdeki Hafta Erbil'e Gidebilirim' Dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hükümet ile BDP arasında dün gerçekleşen görüşmeyi değerlendirirken sürpriz bir ziyaret haberi verdi. Terörün sona erdirilmesi için gelecek hafta Erbil'e gidebileceğini söyleyen İçişleri Bakanı, Amerikalı bir askeri heyetin de Ankara'ya geleceğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Irak'taki komuta heyeti kendisiyle görüşmek üzere 27 Eylül Salı günü Türkiye'ye geleceğini bildirdi.

Bakan Atalay ile Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, heyetler arası görüşmelerin ardından Bakanlık konferans salonunda basın toplantısı düzenledi.

Yaptıkları görüşmede Almanya'da yaşayan Türklerin yeni vatandaşlık kanunun dolayısıyla yaşadıkları sorunları mevkidaşına aktardığını belirten Atalay, Türkiye'de yaşayan Almanların da çeşitli sorunlarının somut olarak ele alındığını söyledi.

Bakan Atalay, Almanya'da yaşayan Türk göçmenlerin huzur ve güvenliğinin ilişkilerin en önemli boyutu olduğuna işaret ederek, Hükümet olarak bu ülkedeki Türklerin entegrasyonunu, iyi bir eğitim alarak sosyal, siyasi hayatın içinde yer almalarını önemsediklerini ve bu konuda çaba harcadıklarını dile getirdi.

Bu ülkedeki Türklerin ana vatanlarıyla ve öz kültürleriyle bağlantılı olmalarının, ana dillerini kullanmalarının entegrasyona engel bir husus olmadığını vurgulayan Atalay, entegrasyonun iki yönlü bir süreç olduğunu, göçmenler kadar göç alan ülke yetkililerinin de sorumlulukları bulunduğunu kaydetti.

Atalay, Türkiye'deki Alman vatandaşlarının ikametleriyle ilgili sorunlarının çözümü için çalışma başlatıldığını bildirerek, ''İkamette artık 5 yıl sınırı değil, sınırsız uygulamayı getiriyoruz'' diye konuştu.

-''SON DERECE OLUMLU BİR GELİŞME''

De Maiziere ise Türkiye ve Almanya arasında köklü ve iyi ilişkiler olduğunu, ancak bunun devamının sağlanması için bu tür görüşmelerin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Türk halkını ve Türk hükümetini referandum sonucundan dolayı tebrik eden de Maiziere, ''Çünkü bu son derece olumlu bir gelişme'' dedi.

Türkiye'ye her yıl 4 milyon Alman turistin geldiğini belirten de Maiziere, bunların terörden uzak güvenli ve huzurlu bir tatil geçirmek istediğini belirtti.

-''TAKVİMLİ SİSTEMATİK SÖZ KONUSU DEĞİL''-

Bakan Atalay, bir gazetecinin ''BDP ile yapılan görüşmeler plan program dahilinde mi yoksa gelişmeler üzerine mi devam edecek? sorusunu ''BDP, Sayın Başbakanımızdan görüşme talebinde bulunmuştu. Başbakanımız randevu veremedi. Yardımcısı Sayın Çiçek'i bu konuda görevlendirdi ve bu görüşme o şekilde yapıldı. Yanında da Adalet Bakanımız vardı. Ben yurt dışındaydım. Giderken vekaleti ona bırakmıştım. Bundan sonra devam eder mi olur mu olmaz mı, o konuda bir karar yok. Bu sadece bir randevu üzerine yapılmış bir görüşmedir. Takvimli sistematik bir özellik söz konusu değildir'' diye yanıtladı.

''(İmralı'yla da masaya oturuldu, görüşmeler yapılıyor) iddialarıyla ilgili değerlendirmeleriniz nelerdir'' sorusunu da Ataalay, şöyle yanıtladı:

''O Türkiye'de tartışıldı. O konudaki cevaplar verildi. Ekleyecek daha fazla bir şey yok öyle bir şey hükümetin, partinin, siyasi mekanizmaların öyle bir görüşmesi yok. Ama Türkiye'de cezaevinde bir tutukludur. Böyle konumlarda kimlerin görüşeceği, devlet sistemi içinde bellidir. Türkiye büyük geleneği güçlü olan bir devlettir. Bu konular uygun mekanizmalar içinde değerlendirilir.''

Terörle mücadele konusundaki çalışmaların devam ettiğini anlatan Bakan Atalay, Irak'a Komşu Ülkeler İçişleri Bakanları Toplantısı'nda özelikle İran, Irak, Suriye İçişleri Bakanları ile uzun görüştüğünü, yakın zamanda bu ülkelere ziyarette bulunacağını kaydetti.

-''BÜYÜKELÇİMİZİN GİTMESİNİ BEN İSTEDİM''-

Bir gazetecinin Irak Büyükelçisi Murat Özçelik'in Kuzey Irak'ta, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ise ABD'de bazı görüşmeler yaptığını hatırlatarak, ''Kürt açılımını, demokratik açılımı nasıl bir noktada görüyorsunuz'' sorusu üzerine Bakan Atalay, Hükümet olarak sorunları çözme kararlılıklarının devam ettiğini vurguladı. Referandumdan sonra özelliği olan ayrı bir dönemin başladığını ifade eden Atalay, vatandaşların demokratik süreçler içinde sorunları çözme iradesinin ortaya çıktığını söyledi.

Gerek MİT Müsteşarı Fidan, gerekse Büyükelçi Özçelik'in görüşmelerinin önemini vurgulayan Atalay, ''Büyükelçimizin görüşmelerini, oraya gitmesini ben istedim. Devamı gelecek. Büyükelçimiz buraya gelecek. Salı günü Irakta'ki komuta heyeti benimle görüşmek için Türkiye'ye geliyor. Orada komuta heyetinde bir değişiklik oldu. Bu görüşme ve çalışmalarımız bütün kapsam ve boyutuyla Amerika'dan, İran'a, Suriye'ye, Erbil'e, Avrupa'ya devam ediyor, edecek. Ayrıca bölgede çalışmalarımız daha da artacak STK ile yürüteceğimiz çalışmaları Kamu Güvenliği Müsteşarlığı planlıyor'' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title