Haberler

Erbaa'nın Çehresini Değiştirecek Proje Yarışması

Erbaa Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek, Cumhuriyet Meydanı, Çarşı Sağlıklaştırması, Gazi Bulvarı ve Erek Caddesi’ni kapsayan yeni bir proje yarışması hazırlıklarına başladı.

Erbaa Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek, Cumhuriyet Meydanı, Çarşı Sağlıklaştırması, Gazi Bulvarı ve Erek Caddesi'ni kapsayan yeni bir proje yarışması hazırlıklarına başladı.

Erbaa Belediyesi Cumhuriyet Meydanı, Çarşı Sağlıklaştırması, Gazi Bulvarı ve Erek Caddesini kapsayacak yeni proje yarışması için kolları sıvadı. "Yeni Erbaa" hedefiyle uygulanacak projeleri yarışmalarla belirlemeyi planlayan Erbaa Belediyesi, Yeni Cumhuriyet Meydanı ve neredeyse Erbaa şehir merkezinin tamamını kapsayacak yeni bir yarışma için çalışmalara başladı. Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, söz verdikleri gibi şehri yönetirken ortak aklı göz önüne alacaklarını söyledi. Şehirlerin bir kişinin sözüyle bir tek kişinin kararlarıyla yönetilecek yerler olmadığını dile getiren Yıldırım, "Yetkiler geçicidir, sınırlıdır. Sınırları aşan projelerde mutlaka ama mutlaka farklı fikirleri alarak fikir çatışması sonucu ortaya çıkacak ortak aklı kullanmalıyız. Bu fikirleri de vatandaşla paylaşmalıyız. Biz göreve geldiğimiz günden bu güne beş tane proje yarışmasıyla ilgili hazırlık yaptık. Bunlardan birisi olan Çamlıkla ilgili projemiz bitti. Şimdi Cumhuriyet Meydanı, aynı zamanda çarşımız, Gazi Bulvarımız ve Erek Caddesiyle ilgili proje yarışmamız da bugünden itibaren ortak akılla başlayacak" dedi.

"GEÇMİŞ İLE GELECEK ARASINDA BAĞ KURUYORUZ"

Kentin geçmişi ile geleceği arasında bağ kurduklarını ifade eden Başkan Yıldırım, "Bu proje ile merkezimize insanı aldık. İnsana yönelik projeler yapıyoruz. İnsanların rahat edeceği, insanların rahatlıkla sosyalleşeceği, rahatlıkla ticari faaliyetlerini yapabileceği alanlar tasarlıyoruz. Erbaa'da kentin kimliğine uygun hareket ediyoruz. Kentin geçmişiyle geleceği arasında bağ kuruyoruz. Aynı zamanda projelerimiz arasında uyum sağlıyoruz. Çamlık meydandan ayrılamaz, meydan çamlıktan ayrılamaz. Aynı zamanda meydan çarşıdan, çarşı da Gazi Bulvarından ayrılamaz. Bu sebeple projeleri önemsiyoruz" diye konuştu.

Yarışmaların jüri başkanlığını yürüten Mimar Kenan Güvenç ise bu yarışmaların sosyal bir proje olduğuna dikkat çekerek, "Kentsel dönüşümü sosyal anlamda nasıl yeniden sağlarız? Bu konuda sayın başkan ve biz oldukça kararlıyız. Çamlık bu yarışmaların ilk adımını teşkil ediyor. Bundan sonra daha hızlı bir şekilde diğer projeler gündeme gelecek ve sonuca gideceğiz. Çamlık ilk olduğu için biraz zaman aldı. Bundan sonrakiler daha ritmik olarak gelişecek ve peş peşe gelecekler. Benim tahminim sonbahardan itibaren çamlık açılmış- inşaatı tamamlanmış olacak. Yeni yarışmaların da projelerini elde etmiş olacağız çok büyük ihtimalle" şeklinde açıklamalarda bulundu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Yıldırım Gazi Bulvarı Erbaa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title