Haberler

Ensarioğlu, Başbakan Erdoğan'ın Miting Yapacağı Alanda İncelemelerde Bulundu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazar günü Ergani'de yapacağı miting alanında incelemelerde bulundu.
AK Parti ilçe yönetimi ve Kaymakam Erdinç Yılmaz ile...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazar günü Ergani'de yapacağı miting alanında incelemelerde bulundu.

AK Parti ilçe yönetimi ve Kaymakam Erdinç Yılmaz ile birlikte mitingin yapılacağı ilçe stadyumunda incelemeler yapan Ensarioğlu, partisinin ilçe teşkilatına gelerek koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Burada partisinin Ergani Belediye Başkan aday adaylarıyla bir araya gelen Ensarioğlu, Başbakanın Diyarbakır, Bismil ve Ergani ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ensarioğlu, Ergani'de vatandaşlardan büyük bir kucaklaşma beklediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Bu coğrafyada yaşayan bütün Kürtlerin ve Türklerin kaderi birlikte örülmüştür. Mutluluğu ve geleceği de beraber örülecektir. Türkler ile Kürtlerin yeni baştan doğru temelde bir ilişki kuruması açısından Başbakanımızın Diyarbakır ziyaretinde vereceği mesajlar çok önemlidir" dedi.

"DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ KADAR ÖNEMLİ"

Başbakan Erdoğan'ın çözüm sürecinde yapacağı Diyarbakır ziyaretinin olumlu manada psikolojik iklim yaratacağını belirten Ensarioğlu, Başbakan'ın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani ile yapacağı görüşmenin de en az demokratikleşme paketi kadar önemli olduğunu söyledi. Ensarioğlu, "Bir yıldır devam eden çözüm süreci üzerinden büyük tartışmalar devam ederken, sayın Başbakanımızın Diyarbakır'a ziyareti bu açıdan son derece önemlidir. Diyarbakır'da gerçekleşecek Sayın Başbakanımız ile Sayın Mesut Barzani'nin buluşması kadar, Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses'in katılması son derece önemlidir" diye konuştu.

"BULUŞMA SİYASİ HAMLE DEĞİLDİR"

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti sırasında Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani ve Şivan Perver buluşmasının siyasi bir hamle olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Ensarioğlu, "Diyarbakır Kürtler için önemli bir merkezdir. Barzani ailesi tüm Kürtler için önemli bir semboldür. Şivan Perver de Kürtler için önemli bir isimdir. Onun da 37 yıl aradan sonra Diyarbakır'a gelmesi ve bütün bunların bu barış sürecinde bir arada olması dünyaya bir mesajdır, Kürtlere bir jesttir" şeklinde konuştu.

Öte yandan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kaya ise tüm Erganilileri, Başbakan Erdoğan'ın Pazar günü yapacağı mitinge davet etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Galip Ensarioğlu Diyarbakır Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title