Haberler

Enkazdan Babasını Kurtardı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan 50 yaşındaki Kadir Köseoğlu’nu kızı kurtardı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan 50 yaşındaki Kadir Köseoğlu'nu kızı kurtardı.

Ayvacık Yukarıköy köyünde 6 Şubat sabahı saat 06.51'de meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde 50 yaşındaki Kadir Köseoğlu yıkılan evlerinin enkazı altında kaldı. Kadir Köseoğlu'nu enkaz altından 17 yaşındaki kızı Nurcan Köseoğlu çıkartarak, kurtardı.

Enkaz altında kalarak yaralanan boynunda ve belinde ezik bulunan Kadir Köseoğlu 2 gün süren tedavisinin ardından Ezine Devlet Hastanesinden taburcu oldu. Ardından köyüne dönen evli ve 4 çocuk babası Kadir Köseoğlu, deprem anında yaşadıklarını anlatırken halen olayın şokunu atlatamadı. Dün geceyi çadırda kalarak geçiren Kadir Köseoğlu yıkılan evini dahi görmek istemedi.

Deprem anlarını anlatan Kadir Köseoğlu, "Sabah erkenden uyanmıştık. Çocukları okula göndermek için hazırlanıyorduk. O anda ev sallanmaya başladı. Çocuklara seslendim. Anneleri uyanıktı. Yatak odası kapısını açmaya hazırlandığım anı hatırlıyorum. Deprem anına dair hiçbir şey hatırlamıyorum. Yaralandım. Göçük altında kaldım. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim. Boynumdan yaralandım. Üzerime yaklaşık 50 kiloluk taş düştü. Beni 17 yaşındaki büyük kızım Nurcan Köseoğlu çıkarmış" dedi.

"Deprem geçtiğinde baktığımda babam taşların altındaydı"

Enkazın altından babasını kurtaran Nurcan Köseoğlu, "Deprem anında biz uyuyorduk. Sonra benim üstüme küçük taşlar dökülmeye başladı. Ondan sonra onlar dökülünce biz uyandık babamla. Deprem biz uyanınca zaten iki üç saniyelik bir olay olduğu için geçti. Deprem geçtiğinde baktığımda babam taşların altındaydı. Ben onu çıkardım. Ondan sonra dış kapıya gittim dış kapı sıkışmış açamadık. Keser vardı yerde duruyordu, ondan sonra keserle kapıyı zorladım ben biraz. Buzdolabı falan yerlerdeydi onları kaldırdık. Kapıyı açtık çekerek dışarı attık kendimizi. Her taraf harabeye dönmüştü zaten. O kadar çok göçük değildi. İkinci depremde daha fazla göçtü. Televizyonlar falan patladı. Yani şu an çok mağduruz ama şimdilik iyiyiz. Babamı deprem anında yattığımız odanın kapısından çıkmakta olurken yıkılmış. Üstüne taşlar falan yıkılmış. Büyük bir taş vardı. Dirsek taşı o ensesindeydi. Taşı ben attım üstünden. Sonra kaldırdım. O kadar sıcağı sıcağına oldu ki çok fazla hissetmiyor acısını. 7'ye 10 kalaydı zaten deprem. Ondan sonra biz kendimizi yola attığımızda yollarda ambulanslar falan vardı zaten. Ambulansa falan bindirdik. Gönderdik doktora, önce Ayvacık'a sonra Ezine'ye götürdüler. Sonra tekrar Ayvacık'a geldi. Tedavisinin ardından taburcu oldu. Şimdilikte çadırlarda kalmaya devam ediyoruz. Konteynerlere taşınacakmışız galiba. Oradan bir şekilde geçinmeye çalışacağız" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Ayvacık Ezine Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title