Haberler

Enginarın Kalbi Urla'da Atacak

İzmir’in Urla ilçesinde 3. kez düzenlenecek olan Uluslararası Enginar Festivali, bu yıl Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden gelen şefleri konuk edecek.

İzmir'in Urla ilçesinde 3. kez düzenlenecek olan Uluslararası Enginar Festivali, bu yıl Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden gelen şefleri konuk edecek. Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bu yıl etkinliğe 1 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.

28-30 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Uluslararası Urla Enginar Festivalinde, enginarın kalbi Urla'da atacak. Geçtiğimiz yıl 500 bin kişinin ziyaret ettiği festivalin tanıtım toplantısında konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bu yıl festivale 1 milyon ziyaretçi beklediklerini ifade etti. 2016'da 4 milyon adet enginar ürettiklerini anlatan Başkan Uyar, "Bu yıl 9 milyon enginar üretildi. Enginar üretici sayısı da önemli artışlar gösterdi. Festival yapmamızdaki amaç eğlence değil. Türk mutfağı kültürünün ve yemek yapma adetlerimizin ön plana çıkarıldığı, yeni yemek çeşitlerinin ulusal ve uluslararası şeflerle ortaya çıkarıldığı bir buluşmadır" dedi.

Festivalde hayal edilemeyen türlerde enginar yemeklerinin, hamur işlerinin hatta tatlılarının olacağını anlatan Uyar, "3. Uluslararası Urla Enginar Festivaline dünyanın 10 farklı kentinden 25 ünlü şefi ağırlayacağız. Konuk şeflerimiz, bölgemizin vazgeçilmez lezzeti enginarı yeniden yorumlayacak. Urla Cumhuriyet Meydanında kurulacak atölyelerde Fransa, İtalya, Beyrut, Belçika, Tunus, Girit, İsveç ve Türkiye'den ünlü şefler enginarı tariflerine katacak" diye konuştu.

Marka tescili yapılacak

Öte yandan, Urla ve çevresinde üretilen sakız cinsi enginarın coğrafi işaret tescili için Türk Patent Enstitüsüne başvuruldu. Sakız enginarının markalaşması için önemli bir adım olarak tanımlanan başvuruyla birlikte suya, gübreye ihtiyacı olmadan yetişen organik enginar, işaret etiketiyle satılma olanağına kavuşacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sibel Uyar İzmir Urla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title