Haberler

Engelsiz Hayatlara İlk Adım

Adana Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ), Seyhan İlçe Belediyesi ve Çukurova Özürlüler Derneği ortaklığıyla yürütülen "Adana'da Engelsiz Hayatlar" projesinin açılış ve tanıtımı yapıldı.

Adana Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ), Seyhan İlçe Belediyesi ve Çukurova Özürlüler Derneği ortaklığıyla yürütülen "Adana'da Engelsiz Hayatlar" projesinin açılış ve tanıtımı yapıldı.

Avrupa Birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da desteklenen projede engellilerin üreten ve sürekli gelir elde eden bireyler olarak toplumla bütünleştirilmesi, niteliklerinin arttırılıp diğer bireylerle rekabet edebilmelerinin sağlanması, sosyal ve ekonomik olarak özgürlüklerinin kazandırılması ve eğitimler ile bilgi ve haber kaynaklarına ulaşma yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Adana'da yaşayan 60 engelli katılımcı bireye, Bilgisayar Bakım Onarım, Web Tasarımı ve Çağrı Merkezi Operatörlüğü alanlarında verilecek eğitimler ile mesleki beceriler kazandırılacak.

Adana BTÜ Yeşiloba Yerleşkesi Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilen törende konuşan Adana Bilim ve Teknoloji Derneği Başkanı Mehmet Oruç, katılımcılara proje hakkında bilgi içeren bir sunum gerçekleştirdi. Oruç, "Projemizin amacı engelli vatandaşlarımıza mesleki eğitimler vererek onları topluma kazandırmaktır. Proje kapsamında Bilgisayar Bakım Onarım, Web Tasarımı ve Çağrı Merkezi Operatörlüğü alanlarında eğitim verilecektir. En az ilköğretim mezunu, 18-28 yaş arasında olan her engelli vatandaşımız eğitimlere başvurabilir. Başvurularımız 15 Kasım 2013 tarihine kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı

Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş ise, engellilere yönelik bu tür projelerin bir insanlık gereği olduğunu vurguladı. Ataş, "Çukurova Özürlüler Derneği olarak kurulduğumuz yıldan itibaren engelli vatandaşlarımızın sorunları için çözüm projeleri ürettik. Avrupa Birliği ve İçişleri Bakanlığı ve İŞKUR ile projeler yürüttük. Engelli vatandaşların kendi kendilerine yetebilmeleri ve ekonomik özgürlük elde edebilmeleri adına çalıştık. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin ve derneğinin engellilere yönelik bir proje hazırlaması ve bizleri de bu projeye ortak etmesi son derece sevindirici olmuştur. Projede emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk de konuşmasında üniversite, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının ortak projesinde yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Seyhan Belediyesi olarak hizmet anlayışlarının daima "insan merkezli" hizmet olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla toplumda en fazla mağdur olmuş kesimlere hizmet ediyoruz. İstatistiklere göre toplumun yüzde 12'sini engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki geriye kalan yüzdelik dilim de her an engelli olabilecek potansiyele sahiptir. Dolayısıyla hizmet yaparken empati kurmak gerekir. Bugün üniversitemiz, derneğimiz ve belediyemizin ortak çalışmasıyla engelli vatandaşlarımıza yönelik projemizin ilk adımını atıyoruz. Bu tür projelerin daimi olmasını umuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ise, üniversitelerin halka yönelik projeler üretmesi gerektiğini vurguladı.

Adana BTÜ olarak 'Yönümüzü Adana'ya çevirdik' sloganıyla hareket ettiklerini söyleyen Ersoy, "Üniversitelerin sadece eğitim öğretim yaptırmak gibi bir görevi yok. Asıl görevi bu işi zaten yapacak, araştırma zaten yapacak. Üniversiteler, araştırma, eğitim-öğretim görevlerinin dışında tel örgülerden kurtulup halkla iç içe olmalıdır. İnşallah yakında kampüsümüz olacak. Ama kampüsümüz olduğunda da hep Adana ile devlet kurumlarımızla, belediyelerimizle, sivil toplum kurumlarımızla. Dolayısıyla Adana'nın dinamikleri ve lokomotifiyle her zaman iç içe ve beraberce olacağız" dedi.

Engellilerin eline imkan verildiği taktirde çok başarılı işler yapacağını belirten Ersoy, "Hiç kimsenin garantisi yok yani yarın hepimiz engelli olabiliriz. Yaptığımız bu proje ile toplumda yer alan "engelliler sektörlere yük oluyor" algısını yok etmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

60 engelli adaya verilecek eğitimlerin başvuruları 15 Kasım tarihine kadar Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Ziyapaşa Yerleşkesine ve Çukurova Özürlüler Derneği'ne yapılacak. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Seyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title