Haberler

Engelsiz Hayat, Engelsiz Kent" Çalıştayı

CHP Tarsus İlçe Teşkilatı tarafından "Engelsiz Hayat, Engelsiz Kent" çalıştayı yapıldı.

CHP Tarsus İlçe Teşkilatı tarafından "Engelsiz Hayat, Engelsiz Kent" çalıştayı yapıldı.

CHP Mersin İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, bir kafeteryada düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, engellilerin kent yaşamı içerisinde yaşamını kolaylaştırmak için şehrin düzenlenmesi, onlara göre gözden geçirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Engellilerin toplumda dışında yaşamasının önüne geçilmesi gerektiğini aktaran Akar, onları her yönüyle eğitimden geçirerek, özgür ve bağımsız, kendilerine ait bir yaşamı kurabilmelerine olanak tanınması gerektiğini kaydetti.

Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk de Düya Engelliler Haftası'nın toplumu engelli vatandaşlar konusunda bilgi sahibi olmasında ve kamuoyu duyarlılığının oluşturulmasında büyük önem taşıdığını söyledi.

Konuşmaların ardından, "Uluslararası ve Türkiye'deki Mevzuat Açısından Engelli Hakları, Engelsiz Hayat İçin Kentsel Çözümler, Görme Engelliler Açısından Tarsus'a Bakış ile Destek ve Rehabilitasyon Hizmetleri'nde Sorunlar" konuları konuşuldu. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Faruk Akar Mersin Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title