Haberler

Engellilere "Temsili Askerlik Uygulaması"

Malatya, Elazığ ve Erzincan'da 142 engelli bir günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı Elazığ'da bir engellinin trafik aracından anons yapması üzerine bazı engelliler, şarkı söyledi, halay çekti.

Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Malatya, Elazığ ve Erzincan'da 142 engelli, bir günlük askerlik yaptı.

Malatya'da, İl Jandarma Komutanlığı'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve engellilerin yemin töreniyle başladı.

Vali Vasip Şahin, törende, engelli vatandaşların ve ailelerinin çok mutlu olduklarını söyledi.

Engelli de olsa gençlerin o şerefli üniformayı giymek istediğini belirten Şahin, "Bugün sağ olsun Jandarma Komutanlığımız bu ihtiyacı görüp değerlendirdi. Bu gençlerimizin bir gün de olsa askerlik hizmetiyle tanışmalarını ve dolayısıyla mutlu olmalarını sağladılar" diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy da "Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev. Sizler bu üniforma ve ettiğiniz kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz" dedi.

Engellilerden Mustafa Özkoca ise bir günlüğüne askerlik yapsalar da bu nöbeti sadakat ve şerefle hayatlarının sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, "Bugün hayatımızın en anlamlı günü çünkü siz komutanlarımızın, ailelerimizin ve silah arkadaşlarımızın şahitliğinde ve huzurlarında diğer silah arkadaşlarımız gibi bizler de ant içtik" ifadesini kullandı.

Cumali Aslantaş da çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Çok heyecanlıyız. Asker olduk. Bir gün de olsa yeminimizi ettik, künyemizi aldık. Herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Törende, Vali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Garnizon Komutanı ve 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Darendeli, Kurmay Albay Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve Emniyet Müdürü Nuri Uluayak tarafından 53 engelli vatandaşa, terhis belgesi, künye ve hediye verildi.

-Elazığ

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı'na gelen 65 engelli, kayıt masalarında girişlerini yaptırdıktan sonra kamuflajlarını ve botlarını giydi. İlk olarak kışlayı gezen engelliler, askeri araçlara bindi, jandarma trafik aracında anons yaptı. Anons sırasında bazı engellilerin şarkı söylediği ve halay çektiği görüldü.

Daha sonra engellilere, hazır kıta olma ve selam verme öğretildi, silahlar tanıtıldı.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sefer Resuloğlu da engellilerle yakından ilgilendi.

Engelli Alper Yarıkılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, askerliğin çok güzel olduğunu belirterek, vatanı koruduklarını, suçluları ve teröristleri yakaladıklarını söyledi.

Erzincan

Erzincan'da da İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Dündar Aydın, her Türk gencinin ve ailesinin bu hizmeti gurur ve onur olarak kabul ettiğini söyledi.

Konuşmanın ardından, 24 engelli, yemin etti. Engellilerin yakınlarından bazıları, gözyaşı döktü.

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 59. Topçu Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, engelli askerlere hediyeler verdi. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Vasip Şahin Erzincan Malatya Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title