Haberler

Engelliler Savunma Sporu Öğreniyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde açılan Engelsiz Yaşam Atölyesinde engelliler, savunma sporu eğitimi alıyor.

ADNAN KOÇHAN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde açılan Engelsiz Yaşam Atölyesinde engelliler, savunma sporu eğitimi alıyor.

Kızıltepe Kaymakamlığınca Sosyal Destek Programı kapsamında açılan atölyede engellilere, bilgisayar, büro yönetimi sekreterliği, okuma yazma, satranç, işaret dili, bağlama gibi kursların yanı sıra savunma sporu eğitimi veriliyor.

Atölye sorumlusu Bahar Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin hayatlarını olumsuz etkileyecek birçok faktör olduğunu, eğitimlerle bunları yaşamlarından çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Engellilere hem psikolojik destek sağladıklarını hem de savunma sporuna yönelik eğitim verdiklerini belirten Yıldız, "Amacımız kavga dövüş değil, sadece kendilerini korumalarını sağlamak. Eğitimde engelliler, Uzak Doğu'nun çıplak elle savunma sporunu öğreniyor. Savunma amaçlı karate öğreniyor." dedi.

"Bir nevi terapi yapıyoruz. Onları mutlu ediyoruz. Bu sporu eğlenerek yapıyorlar." diye konuşan Yıldız, eğitimin yaklaşık 3 ay süreceğini bildirdi.

Şu ana kadar atölyede 175 kişiye eğitim verildiğini dile getiren Yıldız, eğitimle engellilerin hem psikolojik olarak rahatladığını hem de kendilerini daha güçlü hissettiğini kaydetti.

"Öz güvenleri gelişiyor"

Savunma sporu eğitmeni Metin Demir ise eğitim alan engellilerin öz güvenlerinin geliştiğini, daha mutlu olduğunu ve hayata bağlılıklarının arttığını vurguladı.

Engelli Mirhan İlyasoğlu, kavgaya karşı olduğunu ancak böyle bir durumda mecbur kalması halinde öğrendikleriyle kendini savunabileceğini belirtti.

Emine Kassap, eğitimle kendilerini daha iyi hissettiklerini anlatarak, "Öz güvenim arttı. Terapi almış gibi hissediyorum." diye konuştu.

Tekerlekli sandalyede savunma sporu öğrenmeye çalışan Filiz Bozan da artık kendini daha güvende hissettiğini kaydetti. Bozan, "Kendimi nasıl savunacağımı öğrendim, bu sporu yaparken mutlu oluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kızıltepe Mardin Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

CHP'li belediye, göreve gelir gelmez ilçe meydanındaki bayrak anıtını kaldırdı

CHP'li belediye, göreve gelir gelmez ilçe meydanındaki bayrak anıtını kaldırdı

Bakmadan Geçme

13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir?
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title