Haberler

Engelliler Haftası

Engelliler Haftası, Tekirdağ'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Engelliler Haftası, Tekirdağ'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Valilik önündeki törende, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz ile beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, bir ülkenin gelişmişlik derecesini gösteren en önemli unsurun, engelli vatandaşlara tanınan eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesi olduğunu söyledi.

Sorumluların öncelikli hedeflerinin, engellilere ve ailelerine yönelik hizmetlerin niteliğini ve ulaşılabilirliğini artırmak olması gerektiğini belirten Yılmaz, "Yetkililerin engelli bireylerin kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilecekleri üretken bireyler olmasını sağlayacak olanaklar oluşturması gerekir" dedi.

Türkiye'de yaklaşık 8 buçuk milyon engellinin bulunduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"20 temmuz 2013 tarihinde 'Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği' yürürlüğe girmiştir ve bu yönetmelik ile beraber engelliler için engelsiz bir yaşamın önü açıldı, kamu binaları öncelikli olmak üzere tüm açık alanlar toplu taşıma araçlarının denetlenmesine başlanmıştır.  Bu kapsamda, kaldırımların, yolların, açık alanların, kamu binalarının erişebilir hale getirilmesi için yönetmeliğin sorumlulara verdiği süre 20 Temmuz 2015 tarihinde dolacaktır. Bu tarihten sonra erişebilirlik standartlarını sağlamayan sorumlulara yılda 500 bin liraya kadar para cezası uygulanacaktır."

Törende, Tekirdağ Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfi'nın (ZİÇEV) öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sunulmasının ardından, sevgi yürüyüşü düzenlendi.

Törene, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Engelliler Haftası Hasan Yılmaz Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title