Haberler

Amasya'da, Engelliler İçin Projeler İmzalandı

Güncelleme:

Amasya Valisi Çomaktekin: Engelliler Destek Programı kapsamında hazırlanan projelerin Finansman Sözleşmesi töreninde konuştu.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında hazırlanan projelerin Finansman Sözleşmesi töreninde konuştu.

Çomaktekin, beraberindeki Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Taşova Kaymakamı Engin Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ve diğer yetkililer ile Valilik Toplantı salonunda düzenlenen imza törenine katıldı.

EDES projesi kapsamında hazırlanan üç projenin finansman sözleşmesini imzalamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çomaktekin, "Bu projeler Taşova Kaymakamlığımız'ca hazırlanan "Engellerin Engelleri Olalım Projesi", İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Aileler ve Öğretmenler El Ele Projesi" ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan "Senin İçin Bir Hikayem Var Projesi"dir. Bu üç projeye imza atan kurumlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Çomaktekin, "Taşova Kaymakamlığımızca hazırlanan "proje ile toplumun bilinçlendirilmesi, bu konuda danışmanlık ve rehberlik çalışmalarının yapılması amaçlanmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Aileler ve Öğretmenler El Ele Projesi' nde ise engelli bireylerin eğitim yaşantılarında, eğitim olanaklarından en üst düzeyde yararlanmaları hedeflenmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan Senin İçin Bir Hikayem Var Projesi kapsamında da ortaokul öğrencilerine teorik ve uygulamalı eğitimler vererek, çocukların engellilere yönelik davranışlarının olumlu yönde şekillenmesi için çalışmalar yapılacaktır. Bu projeler ile ilimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın yaşamları daha da kolaylaşacaktır. Projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, engellerin olmadığı bir Amasya temenni ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çomaktekin, (EDES) Programı kapsamında hazırlanan projelerin finansman sözleşmelerini diğer yetkililerle birlikte imzalandı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Engin Uysal Taşova Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title