Haberler

Engelli Vatandaş, Emlak ve Gayrimenkul Danışmanı Oldu

Mersin'de engelli olduğu için bir çok işi yapmakta zorlanan engelli bir vatandaş, İŞKUR'un da desteğiyle açtığı emlak ve gayrimenkul dükkanıyla kendi işinin sahibi oldu.

Mersin'de engelli olduğu için bir çok işi yapmakta zorlanan engelli bir vatandaş, İŞKUR'un da desteğiyle açtığı emlak ve gayrimenkul dükkanıyla kendi işinin sahibi oldu.

Abdullah Akgün isimli engelli vatandaş, İŞKUR'dan aldığı danışmanlık ve mali destekle gayrimenkul, dükkan, bahçe, tarla, daire alım satım ve kiralama işlerini yapabileceği emlak ve gayrimenkul işletmesini açtı.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, açılışta yaptığı konuşmada, daha önce Mersin Büyükşehir Belediyesi ile "Simit Arabam Engel Tanımam" projesiyle engelli vatandaşların iş hayatına kazandırılmasında Türkiye'ye örnek olan bir proje gerçekleştirdiklerini belirtti.

Engelli bir vatandaşa verdikleri destekle kendi işini kurmasına yardımcı olduklarını ifade eden Kutlu, "Engelliler, kadınlar, uzun dönemli işsizler, eski hükümlüler gibi işgücü piyasasına girmekte zorlanan dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle danışmanlık, mesleki eğitim, işe yönlendirme ve girişimcilik gibi kurum hizmetleriyle son dönemlerde iş arayanlara yönelik hizmet yelpazemiz çeşitlendi ve daha nitelikli hale geldi" dedi.

Engelli Abdullah Akgün de İŞKUR'dan danışmanlık ve mali destek aldığını belirtti.

Engelli birisi olarak uzun zamandır çeşitli işyerlerinde çalıştığını ifade eden Akgün, "Engelli bir birey olarak çalışma hayatındaki zorluklarla karşılaştım. İŞKUR'un desteklerini takip ettim ve yazdığım projeyle kendi işimin sahibi oldum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından işletmenin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title