Haberler

Engelli tanıma sistemi ile öncelikli hizmet

Güncelleme:

Aksa, Çoruh ve Fırat Bölgesi için İkinci Çağrı Merkezini, Teleperformance Türkiye İş Birliğiyle Trabzon'da açtı

Aksa, hizmet kalitesi standartlarını yükseltmek ve müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla Teleperformance Türkiye iş birliğiyle Trabzon'da yeni çağrı merkezini hayata geçirdi. İstanbul'daki çağrı merkezine ek olarak hizmet vermeye başlayan çağrı merkezi ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet kalitesini artırıyor. Çağrı Merkezleri Hizmet Kalitesi Standartlarına İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında 45 saniyenin altında menü uzunluğuna sahip çağrı merkezi, kayıt yaptırıldığı takdirde engelli ve muhtarları tanıma sistemine de sahip.

Aksa dağıtım faaliyeti gösterdiği Çoruh ve Fırat dağıtım bölgelerindeki 3 milyon 500 bin kişiye hizmet edecek yeni çağrı merkezini Trabzon'da açtı. Aksa, bu alanda iş ortağı Teleperformance Türkiye'nin sunduğu katma değerli hizmet ile müşterilerinin taleplerine 7 gün 24saat, klasik çağrı karşılama hizmeti yerine çözüm merkezi mantığı ile gelen çağrının türüne uygun olarak tüm süreci takip edecek.

80 kişiye istihdam

Başlattıkları çağrı merkezi hizmeti ile istek ve taleplere daha hızlı cevap vermeyi hedeflediklerini dile getiren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Arslan ; "Hedefimiz bölgemizdeki enerjiyi kaliteli ve kesintisiz olarak tüketicilere ulaştırmak için teknolojiye ve insana yapacağımız yatırımlarla, müşteri memnuniyetini en yüksek seviyeye çıkarmak. Bu hedef ile tüm işe alımları, eğitim ve oryantasyon sürecini, teknolojik yatırımları ve hazırlıkları tamamlayarak 31 Ekim tarihi itibari ile çağrı merkezimizde çağrıları karşılamaya başladık. İstanbul'da faaliyet gösteren çağrı merkezimize ilave olarak Trabzon'da 80 yeni personel ile toplam 200 kişilik kadroyla hizmet kalitesini yükselttik" dedi.

Ortalama 6 saniyede müşteri temsilcisine bağlanıyor

Yeni Çağrı Merkezi İle Birlikte Kasım Ayında Ortalama 6 saniyede müşteri temsilcisine bağlanıldı. "Çağrı Merkezleri Hizmet Kalitesi Standartlarına İlişkin Usul Ve Esaslar" kapsamında yer alan tüm koşullar eksiksiz yerine getirildiği çağrı merkezinde santral menü uzunlukları 45 saniyenin altında olacak şekilde düzenlendi.

Şu ana kadar yapılan görüşmelerin Hizmet Kalitesi standartlarının çok üstünde gerçekleştiğini belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Arslan, "Hizmete başladığımız günden itibaren hizmet kalitemizi ölçüyoruz. Kasım ayında gördük ki arayan müşterilerimiz Müşteri Temsilcisi ile görüşme tuşlaması sonrası ortalama 6 saniyede canlı müşteri temsilcisine aktarılıyor. Arayanlara yüzde 98 oranında hizmet sunulmuş ve arayanların yüzde 93 oranından fazlasına ise ilk 20 saniyede cevap verilmiştir" dedi.

Aksa Çağrı Merkezi'nin iş ortağı olarak yarattıkları katma değerli hizmetten mutluluk duyduklarını ifade eden Teleperformance Türkiye Genel Müdürü Engin Utkan ise, "Dünyanın lider çağrı merkezi Teleperformance olarak, sektördeki 36 yıllık deneyimimizle eşsiz müşteri deneyimi yaratmak üzere müşteri temsilcilerimize özel kariyer ve profesyonel gelişim imkanları sunuyoruz. Kariyerlerine yatırım yaptığımız genç profesyoneller, geleceklerine tutkuyla sarılıyor ve öğrenmeye çok açıklar. Şu anda 2.000'in üzerinde çalışanımızla İstanbul, Uşak ve Trabzon'da sektörü ileri taşıyan bir hizmet ağı sunuyoruz. Trabzon Çağrı Merkezinin yapılanması ile Marmara ve Ege bölgesine ek olarak Karadeniz bölgesinde de büyümeye devam ediyoruz. Aksa ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğimiz sayesinde şehrin ekonomik kalkınmasına ivme kazandırırken, aynı zamanda bölgesel istihdamın ve sektördeki kalifiye eleman sayısının artmasına da katkıda bulunduk" dedi.

Kış aylarında günlük 7 bin çağrı

Aksa Çağrı Merkezinde mevsim itibari ile günlük ortalama 7 bin civarında çağrı girişi gerçekleşiyor. Yoğunluğun fazla olduğu kış aylarında tüketicilere kolaylık sağlayacak 444 9 186 nolu müşteri hizmetleri ve 186 hattından hizmet sunuyor.

Engelli kişilere ve Muhtarlara öncelik

Aksa, çağrı merkezlerinde hızlı ve özenli hizmet verilmesi için müşteri tanıma hizmetini kullanıyor. Engelli ya da cihaza bağlı vatandaşların durumlarını Şirketlere bildirmesi halinde kayıtlı kullanıcılardan ve muhtarlardan gelen çağrılar santral tarafından otomatik olarak anlaşılıyor ve sistem tarafından santral anonsu okunmadan öncelikli olarak hizmet sunuluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yaşar Arslan İstanbul Türkiye Trabzon Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title