Haberler

Engelli Sporcunun "Çifte Altın" Sevinci

İşitme engelli milli güreşçi İlhan Çıtak, İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda hem serbestte hem de grekoromende altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

MUTAFA ÖNAL - İşitme engelli milli güreşçi İlhan Çıtak, İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda hem serbestte hem de grekoromende altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Küçük yaşta geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle işitme kaybı yaşayan Kayseri Şekerspor Kulübü'nün 37 yaşındaki sporcusu Çıtak, yaklaşık 20 yıldır profesyonel olarak güreşiyor.

Ankara'da özel bir meslek lisesinde beden eğitimi öğretmenliği de yapan Çıtak, işitme engelliler güreş müsabakalarında şimdiye kadar 4 olimpiyat, 5 dünya, 8 Avrupa ve çok sayıda Türkiye şampiyonluğu kazandı.

Çıtak, son olarak 10-17 Ekim tarihlerinde Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 96 kiloda serbestte ve grekoromende altın madalya kazanarak, önemli bir başarıya imza atmanın gurur ve sevincini yaşadı.

Şampiyonaya uzun süre çalıştığını, kazandığı madalyalarla da emeklerinin karşılığını aldığını vurgulayan Çıtak, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  "Yılın 7-8 ayı milli takım kampında geçiyor. Bu kamplarda gerekli hazırlıklar yapılıyor. Benim elde ettiğim derecelerde Türkiye'de ve dünyada böyle sporcu yok. Çok mutluyum, ülkemi iyi temsil ettiğimi düşünüyorum" diye konuştu.

Yurt dışına çıktığında sporcular ve seyircilerin çok ilgi gösterdiğini, kendisinden imza aldıklarını, fotoğraf çektirdiklerini belirten Çıtak, Türkiye'de ise ilgi gösterilmemesinden yakındı.

Olimpiyatlardan sonra güreşi bırakacak

Çıtak, Samsun'da 2017'de yapılacak İşitme Engeliler Olimpiyatları'nın ardından güreşi bırakmayı düşündüğünü dile getirerek, "Önümüzdeki yıl İran'da Dünya Şampiyonası var, ona hazırlanıyorum. Ardından 2017 yılında da olimpiyatlara katılarak kariyerimi sonlandıracağım. Bu turnuvalarda da altın almak için çalışmalarım yoğun şekilde devam ediyor" dedi.

İşitme engelinden dolayı fazla zorlanmadığını aktaran Çıtak, "Normal konuşmanın altında duyamıyorum ama dudak okuma yöntemiyle konuşmaları rahatlıkla anlayabiliyorum" ifadesini kullandı.

Kayseri Şekerspor Onursal Başkanı ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise çok önemli başarıları bulunan bir sporcuya sahip olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Çıtak'ın çok özel bir sporcu olduğunu, kazandığı madalyalarla bunu ispatladığını belirten Akay, şöyle devam etti:

"Hem serbestte hem de grekoromen de şampiyon oldu. Bu dünyada eşine az rastlanılacak bir durum. İki stilde birden şampiyon olmak özelikle güreş dalında her sporcuya nasip olmaz. Uzun zamandır da böyle bir başarı yokmuş. 30-35 yıl önce böyle başarı yaşanmış olabilir ama son yıllarda yoktu. Ay yıldızlı bayrağın uluslararası arenada dalgalandırılması bizim için çok önemli. Hele hele bunun milli sporumuz güreşte olması ayrı değer ifade ediyor. Bu başarıdan dolayı kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Akay, Çıtak'a başarılarından dolayı 2 bin lira ödül verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title