Haberler

Engelli Öğrencilerin Klibine Yoğun İlgi

MUŞ Özel Eğitim ve İş Uygulama Eğitim Merkezi'nde görevli öğretmenler okuldaki engelli öğrencilerin yıl boyu yaptıklarını gözlemleyerek, onların neleri başardıklarını ve neler beklediklerini topluma göstermek amacıyla klip hazırladı.

MUŞ Özel Eğitim ve İş Uygulama Eğitim Merkezi'nde görevli öğretmenler okuldaki engelli öğrencilerin yıl boyu yaptıklarını gözlemleyerek, onların neleri başardıklarını ve neler beklediklerini topluma göstermek amacıyla klip hazırladı. Sosyal medyada öğretmenler tarafından paylaşılan klip, büyük ilgi gördü.

Okul Müdürü Mahmut Yıldırım, ana sınıfından başlayarak lise düzeyindeki çocukları eğittiklerini, öğretmenlerin, öğrencilerle bir kamu spotu olabilecek klip hazırladıklarını belirtti. Amaçlarının engellileri toplumun bakış açısını değiştirmek ve engellilerin beklentilerini dile getirmek olduğuna işaret eden Yıldırım, "Hepimiz birer engelli adayıyız. Kimse 'bana birşey olmaz' diye düşünmesin. Öğretmenlerimiz gerçekten çok güzel bir klip hazırlamış. Sosyal medyada binlerce kişi tarafından izlenen klip büyük bir ses getirdi. Okuldaki çocukların hepsi bizim için çok özel. İstiyoruz ki bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu.

Klip çalışmalarını yapan öğretmenlerden Sabit Erhan, ortak fikir üzerine bir hafta çalışmadan sonra klibi hazırladıklarını belirtti. Önce metin hazırladıklarını, daha sonra okuldaki tüm ortamları ve tüm öğrencilere yönelik şekilde olacak biçimde uyarladıklarını ve çekimleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Erhan,şunları söyledi:

"Okuldaki hangi öğrenci hangi becerileri yapabiliyor konusunda çalışma yaptık. ilk başta çocukların toplumdan nasıl soyutlandığını göstermek istedik. Ondan sonra fırsat verildiğinde daha neler yapabilecekleri üzeri bir tema oluşturduk. Amacımız engelli çocukların neler yapabileceğini göstermek, toplumu bilinçlendirmek ve sosyal medya üzerinden olumlu tepkiler almaktı. Hepsini de başardık."   Sosyal medyada paylaşılan klip, on binlerce kişi tarafından izlendi.

- Muş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Yıldırım Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title