Haberler

Engellerini Halterle Aşıyorlar

Şanlıurfa'da, birbirini teşvik ederek halter sporuna başlayan 4 engelli arkadaş, Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası'nda başarılı olmak için ter döküyor Şanlıurfa Engelliler Kulübü üyesi 45 yaşındaki Mahmut Toprak, yaklaşık 1,5 yıl önce sportif anlamda yapabileceği branşlara ilişkin araştırmalara başladı.

RAUF MALTAŞ - Şanlıurfa'da, birbirini teşvik ederek halter sporuna başlayan 4 engelli arkadaş, Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası'nda başarılı olmak için ter döküyor

Şanlıurfa Engelliler Kulübü üyesi 45 yaşındaki Mahmut Toprak, yaklaşık 1,5 yıl önce sportif anlamda yapabileceği branşlara ilişkin araştırmalara başladı. Bir süre sonra haltere ilgi duymaya başlayan Mahmut, daha sonra İbrahim Basan (28) İsmail Balanlı (32) ve Atilla Kılıç'ı (24) da aynı spora teşvik etti.

Urfalı 4 vatandaş, kendilerine yardımcı olmaları için antrenör talebinde bulunurken, bu isteğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden olumlu cevap geldi

Antrenör desteğiyle yaklaşık bir yıldır günde 3 saatlik antrenmanla spor salonunda çalışan engelli sporcular, Ekim'de Aksaray'da düzenlenecek Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası'nda katılmaya hazırlanıyor.

"Televizyondan görüp başladılar"

Mahmut Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin Türkiye'de 15 branşta profesyonel olarak sporla ilgilenebileceğini söyledi.

Halter alanında kendisini iyi gördüğü için kendisini yetiştirmeye başladığını belirten Toprak, şöyle devam etti:

"Televizyonda halter yarışmalarını izledim. Özellikle bir bayan vardı, 110 kiloda dünya birincisi oldu. Onu gördükten sonra ben bu spora daha fazla heveslendim. Ampute futbolun yanı sıra bu branş ile de ilgileniyorum. Diğer engelli arkadaşları da davet ediyorum, kendilerine bir branş seçsinler."

İsmail Balanlı da daha önce engelli basketbolu ile uğraştığını ancak halterde daha iyi olacağına inandığı için bu branşa yöneldiğini ifade etti.

Şu anda 130 kilo kaldırabildiğini anlatan Balanlı, şunları kaydetti:

"Azim varsa her şey var. Günün birinde evde otururken televizyonda engellilerin halter yarışmalarını gördüm. Daha sonra halteri inceledim sonra aynada vücuduma baktım. 'Onlar yapıyor, benim ayaklarım olmasa da bileklerim ve zihnim var' diyerek haltere yöneldim. Azimle geldim, belki bu yıl bir şey yapamayacağım ama önümüzdeki yıl madalyayı kendim için Şanlıurfa için ve diğer arkadaşlarım için alacağım. Benden daha kötü olan arkadaşlarımın halter kaldırıp, indirdiğini azimli olduklarını gördüm. Bende kendi azmimin kimsede olmadığını düşündüm sonra bir de baktım ki spor salonundayım."

"Özverili çalışıyorlar"

Engelli sporcuların antrenörü Şakir Kardeş ise sporcuların özverili bir şekilde hazırlıklarını sürdürdüğünü belirtti.

Kentte ilk defa 4 sporcunun Türkiye Şampiyonasına katılabilmek için hazırlandıklarını anlatan Kardeş, şampiyona da başarılı olan haltercilerin Milli Takım'a seçileceğini ifade etti.

Kardeş, engelliler açısından moral ve motivasyon anlamında sporun büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Bu yılki şampiyona madalya alamasak bile gelecek yıl madalya alacağız. Özverili çalıştık, sporcularımız bize yardımcı oldu. Daha çok istekli oldular her antrenmanı başarılı gerçekleştirdik. İnşallah ilk yıl olmasına rağmen şampiyonada da başarılı olacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Bilgin Balanlı Atilla Kılıç Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title