Haberler

Enez

AK Parti Edirne Milletvekili Nejdet Budak, Enez ve İpsala İlçelerinin Tarihinde İlk Defa Resmi Anlamda Asfalt Yolla Birbirine Bağlanacağını Belirtti

AK Parti Edirne Milletvekili Nejdet Budak, Enez ve İpsala ilçelerinin tarihinde ilk defa resmi anlamda asfalt yolla birbirine bağlanacağını belirtti.

Budak, Enez-İpsala arasında yapılacak yol güzergahında incelemelerde bulundu.

Yolun yapım ihalesini alan firmaya ait şantiyede Enez Kaymakamı Fatih Baysal, Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin'le birlikte, yol yapım projesini inceleyen Necdet Budak, Avrupa'ya açılan Edirne'nin İpsala, Enez ilçelerini birleştirecek bu yolun 30 yıldır tartışıldığını belirtti.

Enez ve İpsala ilçesini birbirine bağlayacak yolun toplam 28 kilometre olacağını anlatan Budak, şunları söyledi:

'1 yıl içinde bitirilecek bu yol ile birlikte Cumhuriyet tarihinde Enez- İpsala arası ilk kez asfalt yola kavuşacak. İstanbul'dan, Edirne'den hatta Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen yerli ve yabancı turistler, Enez'e bu yolla daha kolay ulaşacak. Enez turizm bölgesi ilan edildi. Ciddi bir turizm potansiyeli var. Kendi kendini temizleyen denizi ile yat turizmine uygunluğu özellikle yat turizm ile ilgili bu bölgede 30 Trilyonluk yatırımımız var. Enez'in antik kent olması, milli park Gala Gölü ile önemli bir turizm merkezimiz. Bunlarla ilgili ciddi bir ilgi var Enez ve Saros körfezine onun için bu yol Enez ve İpsala için çok önemli bir yol. Bu yolun yapımı ile yol 30-40 kilometre kısalacak. Böylece iki ilçemizin bağlantısı sağlanacak ve ekonomik katkılar sağlanacak.'

(AL-MŞ-SAR-NÖZ) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title