Haberler

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kütahya'da Açıklaması

''(İran'dan alınan doğalgaz fiyatı) Biz Uluslararası Tahkime, bu fiyatların yüksek olduğunu ve eksik miktarları da dahil ederek iki ayrı dava açmış bulunuyoruz.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran'dan alınan doğalgaz fiyatıyla ilgili olarak "Biz Uluslararası Tahkime, bu fiyatların yüksek olduğunu ve eksik miktarları da dahil ederek iki ayrı dava açmış bulunuyoruz. Şu ana kadar İran'dan bizi tatmin edecek ve olumlu bulabileceğimiz bir fiyat ve teklif gelmedi" dedi.

Yıldız, bir dizi programlara katılmak için geldiği Kütahya'da, Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Valilik şeref defterini imzalayan Yıldız, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kamuoyunda sıkça tartışılan konunun "bor"un özelleştirilip veya özelleştirilmeyeceği yönünde olduğunu ve bir kez daha tekrar edeceğini ifade eden Yıldız, "Bor özelleştİrilmeyecek. Hizmet alımlarının özelleştirme anlamına gelmediğini vatandaşımızın bilmesi lazım. Bu konuyla alakalı ne ileriye doğru bir programımız bulunmakta ne de şu anda böyle bir faaliyetimiz var. Onun için 'bor'un özelleştirilmeyeceğini bir kez daha söylemem lazım. 12 yıllık iktidarımızdan önce burada 50 tane kamyon çalışıyordu, şu anda bin kamyonla beraber buradaki üretimler, Türkiye'nin farklı noktaları ve ihracatına aktarılabiliyor, sahillerimize aktarılabiliyor gemilerle ihracat yapabilmek için. O yüzden enerji sektörü olarak da Kütahya ekonomisine çok ciddi katkılar koyduğuna inanıyorum" diye konuştu.

İran'dan alınan doğalgaz

Bakan Yıldız, bir gazetecinin İran'dan alınan doğalgaz fiyatıyla alakalı sorduğu soru üzerine, bütün ikili görüşmelerinde her ülkeyle olduğu gibi İran'dan alınan doğalgaz fiyatıyla alakalı olarak vatandaşların ve ülkenin menfaati ile çıkarlarını düşünmek zorunda olduklarını dile getirdi.

İran'la olan ticaretten çok memnun olduklarını aktaran Yıldız, şöyle konuştu:

"Yani alınan doğalgaz ve petrol miktarlarıyla alakalı. Bu ticaretimiz inşallah sürecek ancak fiyatlardan memnun olduğumuz anlamına gelmiyor bu. Biz Uluslararası Tahkime, bu fiyatların yüksek olduğunu ve eksik miktarları da dahil ederek iki tane ayrı dava açmış bulunuyoruz. Şu ana kadar İran'dan bizi tatmin edecek ve olumlu bulabileceğimiz bir fiyat ve teklif gelmedi. O yüzden tahkim süreci devam ediyor. Gerek temmuz ayında gerekse nisan ayında iki ayrı duruşma olacak ve tanıklar dinlenecek. Bu manada teknik analizler, tanıklardan kastım o, teknik analizler bir kez daha dinlenecek ve teknik savunmamızı orada yapacağız. Biz şuna inanıyoruz, fiyatlarda bunu gösteriyor. İran'dan alınan doğalgaz fiyatları yüksektir, Türkiye ve uluslararası arenadaki fiyatlarla hiç bağdaşmamaktadır. Biz ülkemizin menfaatini düşünüp bunu her zaman olduğu gibi kollamak durumundayız. Ben inanıyorum ki Tahkim Heyeti'nin objektif yaklaşımıyla beraber Türkiye oradan yüksek bulduğu miktarın farkını geri alacaktır."

Sokak hareketleri

Yıldız, başka bir gazetecinin muhalefet partilerinin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırma girişimleriyle ilgili sorusu üzerine, Meclisin iç tüzüğü, toplanma sayıları ve karar yeter sayılarının belli olduğunu vurguladı.

Bununla alakalı süreci kendilerinin de takip ettiğini anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"30 Mart seçimlerinin kardeşane ve özellikle bu sokak hareketlerinin de demokrasi hayatımızı, olumsuz manada etkilememesini temenni ediyorum. Eğer Meclis toplanması gerekiyorsa tabi ki onun bir sayısı var, bu sayıyı buldukları takdirde tabi ki Meclis toplanır. Bizim tavrımız da Genel Merkez'imizin vereceği tavırla beraber önümüzdeki süreçte değerlendirilecektir. Biz gençlerimizin siyaset yapabilmesinin önünü açtık. Bizim Kütahya İl Başkanı'mızdan tutun bu manada genç örneklerimiz çok fazla. Milletvekillerimizden, siyasetin her kademesinde bulunan arkadaşlarımızdan, bakanlarımıza kadar. Şunu söylemek isterim, eğer siyasetle alakalı bir alternatif aranmak isteniyorsa bunun alanı yine siyasettir. Ne sokak eylemleridir... Herkes tabi görüşünü bildirebilir ama sokak eylemlerinin bu manada Türkiye'ye koyabileceği bir katkı yoktur. Herkes fikrini hür ve açık bir şekilde ifade edecektir. Zaten bunun önünde herhangi bir engel yoktur ama şiddete dönüşebilecek herhangi bir yapı içinde bunun uygun olmadığını ve sıkıntılı ortamlar oluşturduğunu her zaman söylememiz lazım. O yüzden özellikle gençlerimiz bir şey ifade etmek istiyorlarsa siyasette önleri açık, istedikleri, tercih ettikleri uygun bir partiden veya sivil toplum örgütleriyle de de siyasetlerini rahatlıkla da yapabilirler."

Daha sonra Vali Yılmaz, Bakan Yıldız'a çini tabak hediye etti.

Bakan Yıldız'a, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Vural Kavuncu, Soner Aksoy, Belediye Başkanı Mustafa İça, AK Parti Kütahya Belediye Başkan adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti İl Başkanı İshak Gazel, eşlik etti. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Taner Yıldız Türkiye Kütahya İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title