Haberler

Enerji Bakanı Yıldız'dan Yüksek Yargıya Cevap

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yüksek Yargının Anayasa Değişikliği Eleştirilerini Yanıtladı. Yıldız, Dünyada Değişimlerin Belli Riskler İçerdiğini İfade Ederek, Bu Değişim ve Dönüşüm Riskinin Hiçbir Zaman İçin Statükonun Mevcut Riskinden Büyük Olmadığını Kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yüksek yargının Anayasa değişikliği eleştirilerini yanıt verdi. Yıldız, dünyada değişimlerin belli riskler içerdiğini belirterek, bu değişim ve dönüşüm riskinin hiçbir zaman için statükonun mevcut riskinden büyük olmadığını kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, basınla düzenlediği sohbet toplantısında Anayasa değişiklik paketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, Anayasa değişikliğinin halkın normalleşmesini sağlayacağını belirterek, anlattıkça konunun anlaşıldığını gördüklerini, bunun da aynı olacağını söyledi.

-"ZAMAN AK PARTİ LEHİNE İŞLEYECEK"-

Bir gazetecinin, "Kayseri Bölgesi'nde ve Orta Anadolu'da MHP'nin Anayasa değişikliğine nasıl bakacağını" sorması üzerine Yıldız, şu cevabı verdi:

"Demokratik açılımda olduğu gibi bizim bazı konular anlattığımız gibi anlaşılmayabilir ama demokratik açılım özellikle bir buçuk ay içerisinde değerlendirdiğimizde anlattığımız kadar bu konunun anlaşıldığını gösterdi. Anayasa paketi ile ilgili konuda da önümüzdeki süreçte detaylarını ve gerekçelerini samimi bir dille anlattığımızda ben MHP'den de karşılık bulacağı kanaatindeyim. Yalnızca Ak Parti ile sınırlı kalmayacağını, toplumsal uzlaşı haline gelebileceği kanaatindeyim. O açıdan her hangi bir sıkıntı görmüyorum. Zaman bu paketi gündeme getiren Ak Parti'nin lehine işleyecektir."

Yapılacak Anayasa paketi referandumunda Kayseri Bölgesi'nde ve Orta Anadolu'da nasıl bir sonuç beklendiğinin sorulması üzerine Yıldız, Kayseri Bölgesi'nde yüzde 70-72'lerde, Orta Anadolu'da ise yüzde 60 civarında çıkabileceğini söyledi.

-"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ BİRAZ SIRA DIŞI"-

Anayasa değişikliği paketinin uluslararası sözleşme gibi olmadığını vurgulayan Yıldız, bunun biraz "sıra dışı" bir kanun olduğunu söyledi. Yıldız, "Bu tür paketler her parti için bir sınavdır. Her parti aslında sınandığını bilmek durumunda. Türkiye'nin normalleşmesi ile alakalı sağduyulu, basiretli, ferasetli bakışı karşısında aslında her parti sınanıyor. Halkın ve vatandaşın bu tür yaptırımının partilerde önyargıyı atacağı kanaatindeyim. Partilerde ilk çıkıştaki "bizim kapımız kapalıdır' diyen partilerde dahi tartışılmaya yol açacağı kanaatindeyim."

-"CHP VE MHP'NİN YUMUŞAYACAĞI KANAATİNDEYİM"-

Vatandaşın bunun gerginliğe sıkıntıya dönüşmeden çözülmesi gerektiğini bildiğini ifade eden Yıldız, bu görüşün partilerde önyargıyı atma gerekçesi olarak gördüğünü söyledi. Yıldız, "O yüzden hem MHP'de hem de CHP'de o günkü intibaların ve izlenimlerin yumuşacağı kanaatindeyim. Hiç yok sayamazlar, hiç görmedik diyemezler. Bunu biz bilmiyorduk, kulağımız tıkalıydı diyemezler. Vatandaşın bu konudaki yaptırımının yüksek olduğunu görüyorum" dedi.

-"DEĞİŞİMLERİN RİSKİ STATÜKONUN MEVCUT RİSKİNDEN BÜYÜK DEĞİL"-

Yüksek yargının Anayasa değişikliği paketine tepki göstermesinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, dünyada değişimlerin belli riskler içerdiğini belirterek, bu değişim ve dönüşümlerin riskinin hiçbir zaman için statükonun mevcut riskinden büyük olmadığını kaydetti. Yıldız, "Statükonun özellikle alışılmışlığın ve o alışılmışlığın verdiği bir kısım güvenlerin değişimleriyle alakalı bir konudur diye bakıyorum. Statükonun riskinin aslında Türkiye'de değişim riskinin her zaman büyük olduğunu ve vatandaşa daha az sıkıntı oluşturmadığı kanaatindeyim"(ANKA)

(HLY/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title