Haberler

Enerji Bakanı Yıldız'dan Tki ile İlgili İddialara Yanıt

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Kömür İşletmeleri ile İlgili İddialara Cevap Verdi. Hukuku Tki'ye Ait Olan Şırnak Dahilindeki Asfaltit Sahasının da Rödövans Sözleşmesi ile Şırnak Valililiği İl Özel İdare Müdürlüğü'ne İşletmeye Verildiğini Belirten Yıldız, Tki Genel Müdürlüğü'nün Muhatabının Şırnak Valiliği Olduğunu Kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ile ilgili iddialara cevap verdi. Hukuku TKİ'ye ait olan Şırnak dahilindeki asfaltit sahasının da rödövans sözleşmesi ile Şırnak Valililiği İl Özel İdare Müdürlüğü'ne işletmeye verildiğini belirten Yıldız, TKİ Genel Müdürlüğü'nün muhatabının Şırnak Valiliği olduğunu kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun TKİ'i iddialarına yanıt verdi. Yıldız, kömürün kalori ve kükürt değerinin madenciliğin doğası gereği farklılık arz ettiğini belirterek, ihalede usulsüzlük iddiaları üzerine şöyle açıklama yaptı:

"2008 yılı fakir ailelere dağıtılmak üzere bir ihale yöntemi olmayan doğrudan temin yöntemi ile alımı yapılan 261 bin 150 ton kömür, önceki yıllarda da (2005-2009-2007) olduğu gibi bölgede tek üretici olan Şırnak Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen ve söz konusu müdürlüğün şirketi olan Dicle A.Ş'nin ortağı Geliş Madencilik Sanayi Ticaret A.Ş davet edilerek 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 22'inci maddesine göre doğrudan temin yoluyla kömür alınması TKİ Yönetim Kurulu tarafından uygun görülmüş ve 10 Haziran 2008 tarihli yazı ile Geliş Madencilik firması teklif vermek üzere davet edilmiştir. Firma davet yazısını elden almış ve aynı gün saat 11.30'da teklifini vermiştir. Komisyon saat 11.30'da toplanmıştır. Komisyon üyelerince imzalanan teslim tutanağında da komisyonun saat 11.30'da toplandığı açıkça görülüyor. Burada tek üretici ve tek davetli olması nedeniyle herhangi bir usulsüzlükten bahsedilemeyeceği gayet açıktır."

-"ŞIRNAK VALİLİĞİ ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARLA ALT SÖZLEŞME YAPABİLİR"-

Hukuku TKİ'ye ait olan Şırnak dahilindeki asfaltit sahasının da 26 Mart 2002'de rödövans sözleşmesi ile Şırnak Valililiği İl Özel İdare Müdürlüğü'ne 10 yıl süre ile işletmeye verildiğini anımsatan Yıldız, TKİ Genel Müdürlüğü'nün muhatabının Şırnak Valiliği olduğunu vurguladı. Sözleşme gereği Şırnak Valiliği'nin üçüncü şahıslarla alt sözleşme yapabileceğini kaydeden Yıldız, "Bu sözleşmeleri yapmış olmak, Şırnak Valiliği'nin TKİ'ye karşı sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. TKİ'nin Şırnak Valiliği dışında hiçbir muhatabı yoktur" dedi.(ANKA)

(HLY/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title