Haberler

Enduronun Hırslı Yarışcıları

Türkiye ve Yunanistan'dan 200'e yakın motosikletçinin katıldığı şampiyonanın 1. ayak Burak Özel Yarışı'na katılan sporcular, sakatlanmalarına rağmen yarışı bırakmıyor.

Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Burak Özel Yarışı'nda, extreme ve enduro test etaplarında mücadele eden yarışmacılar hırslarıyla dikkati çekiyor.

Kızılağaç köyü Bodrum Arena Motosiklet Parkuru'nda çukurlardan, taşlı alanlardan geçerken düşen ve yaralanan sporculara, Ulusal Medikal Medikal Kurtarma (UMKE) ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından anında müdahale ediliyor.

Türkiye'nin pek çok ili ile Yunanistan'dan 200'e yakın sporcunun katıldığı yarışta Özür Aydın, bir engeli aşarken düşerek sakatlık geçirdi.

Aydın, sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından yarışa kaldığı yerden devam etti. Aydın, bir süre sonra başka bir engele takılarak ikinci sakatlığını yaşadı. Sağlık ekipleri tarafından ikinci kez tedavi edilen Aydın, yarışı kaldığı yerden sürdürdü.

Öte yandan milli motosiklet sürücüsü Şakir Şenkalaycı, kolu çıktığı için yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Taşlık bir alanda kolu çıkan Şenkalaycı, sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından parkurun dışına taşındı.

Motokros Türkiye şampiyonu Şenkalaycı, tedavisinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl "Çöl Kaplanı" lakaplı Kemal Merkit adına düzenlenen ve 135 motorcunun kayıt yaptırdığı yarışa katıldığını anlattı.

Geçen yılki yarışta yaşadığı bir kaza nedeniyle kolundan yaralandığını dile getiren Şenkalaycı, "Kolumdaki sakatlık o dönemden gelen bir sıkıntı. Sezon Bodrum'da enduro yarışıyla başladı. Zorlu bir parkurda güzel bir yarışma organize edilmiş. Yarışın başında talihsiz bir kaza oldu. Dün güzel bir zaman çıkarmama rağmen bugün üzücü bir olayla yarış dışı kaldım" dedi.

Kolunun tamamen iyileşmesinin ardından parkurlardaki yerini alacağını ifade eden Şenkalaycı, motor sporlarına olan tutkusunu "Ölmek var dönmek yok" şeklinde özetledi.

- Oğlunun başarılarının diğer motosikletçilere örnek olmasını istedi

Hayatını kaybeden motosikletçi Burak Özel'in babası Orhan Özel ise oğlu adına düzenlenen yarışmada ter döken yarışmacılara teşekkür etti.

Oğlunun başarılarının diğer motosiklet sporcularına örnek olmasını isteyen Özel, "İnşallah bundan sonraki aşamada Burak'ın arkadaşları, yurt dışında ülke adına daha büyük başarılara imza atar" diye konuştu.

Yarışmacılara dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da destek verdi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Şakir Şenkalaycı Yunanistan Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title