Haberler

En Okur-yazar İl Antalya

Antalya, Türkiye'de okuma yazma oranı en yüksek il olarak belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2013 yılı verilerine göre, Antalya, Türkiye geneli "en okur yazar il" sıralamasında birinci oldu.

TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'nın 2013 yılı için oluşturulan istatistik özeti hakkında bilgi verdi.

Öncel'in verdiği bilgilere göre, kentte okuma-yazma bilme oranı genel nüfusta 6 yaş ve üzerinde yüzde 99, 15 yaş ve üzerinde yüzde 98, 6 yaş ve üzeri erkeklerde yüzde 100, 15 yaş ve üzeri erkeklerde yüzde 99, 6 yaş ve üzeri kadınlarda yüzde 98, 15 yaş ve üzeri kadınlarda yüzde 97 olarak belirlenirken, Antalya bu oranlarla Türkiye'de okuma-yazma oranının en yüksek olduğu il oldu.

Antalya, ayrıca yabancı turist sayısında 11 milyon 133 bin 498 kişi ile Türkiye genelinde birinci oldu.

Geçen yıl Türkiye'de toplam 92 milyar 489 milyon 688 bin lira olarak tespit edilen tarım-bitkisel üretim değerinin 7 milyar 442 milyon 774 bin lirası Antalya'dan sağlanırken, kent bu alanda da ülke genelinde ilk sırada yer aldı.

Boşanmada da birinci

Geçen yıl Türkiye genelinde binde 1,7 olan kaba boşanma hızı Antalya'da binde 2,7 olarak belirlendi. Antalya bu oranıyla da birinci sırada yer aldı.

Antalya en fazla net göç alan kent ve kişi başına düşen özel otomobil sayısında Türkiye genelinde 3'üncü olurken, 2 milyon 158 bin 265 kişilik nüfusu ile en fazla nüfusa sahip 5'inci il oldu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title