Haberler

En Dişi Sektör Bankacılık

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığınca Yapılan Araştırmaya Göre Türkiye'de Uzmanlık Gerektiren Mesleklerde Kadın Oranının Yüksek Düzeyde Olduğu, Profesörler İçinde Kadınların Oranının Yüzde 27.8, Bankacılık Sektöründe İse Yüzde 50.2 Olduğu Belirlendi. 132 Üniversiteden 13'Ünün Rektörü de Kadın.

Milli Prodüktivite Merkezi tarafından yayınlanan Anahtar dergisinde yer alan araştırmada, Türk kadının işgücüne katılma oranının 2013 yılına kadar yüzde 29.6 olmasının hedeflendiği, bu rakamın halen yüzde 27.1 olduğu ifade edildi. Türk kadınıyla ilgili araştırmada, Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, şu görüşlere değindi:

"Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında üst düzey yöneticilik yapan, kurul, komisyon ve komitelerde kadınların temsil oranın düşük olduğunu söylemek gerekir. Ancak, Türkiye'de uzmanlık gerektiren mesleklerde kadın oranları oldukça yüksek düzeydedir. Bugün ülkemizde kadın ögretim elemanı oranı yüzde 41.6'dır. Toplam profesörler içinde kadınların oranı yüzde 27.8'e yükselmiştir. Ayrıca 132 üniversitesinin 13'ünde kadın rektör görev yapmaktadır. Mimarların yüzde 38'i, avukatların yüzde 37'si ve bankacıların yüzde 50.2'si kadınlardır. Ancak, kadınların bürokrasi içinde, üst düzey karar verici konumlarda yer alması da oransal olarak düşüktür. Kesinlikle ifade etmek gerekir ki, bu görevleri üstlenen kadınlar çok başarılıdır. Örneğin tüm dünyada erkeklerin egemen olduğu diplomatik görevlerde Türk Dışişlerinde görev yapan 155 büyükelçiden 16'si kadındır."

Oktay ENSARİ / KAYSERİ - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title