Haberler

En Anlamlı Etkinlik Bu Olsa Gerek!

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Çanakkale Zaferi'ni anma haftası etkinlikleri çerçevesinde merkeze bağlı Günbalı İlköğretim Okulu'nda öğrencilere üzüm hoşafı dağıtıldı.

Merkeze bağlı Günbalı İlköğretim Okulu'nda her yıl geleneksel olarak düzenlediği anma etkinliğine okul Müdürü Mustafa Taş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törenin açılış konuşmasını Müdür Taş yaptı. Taş konuşmasında "Bugün sizlere Çanakkale savaşlarından değil, Çanakkale zaferinden değil Çanakkale destanından bahsedeceğim. Destan diyorum çünkü Osmanlı devleti ölüm döşeğinde dahi Yedi düveli dize getirmiştir. Neden Çanakkale? Çünkü Osmanlı Çanakkale'den Çimpe Kalesi ile geçmiştir Avrupa'ya. Avrupa medeniyeti ile Gelibolu'da tanışmıştır ilk kez. Kendilerine medeniyeti öğreten bu yüce milleti onların geldikleri yerden çıkarmak istemişti" dedi.

Okul Müdürü Mustafa Taş'in konuşmasının ardından öğrenciler Çanakkale Zaferi'ndeki kahramanlıkları anlatan bir tiyatro oyunu sahneye koydu. Büyük ilgi gören oyun esnasında okunan kahramanlık temalı şiirler de katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Etkinlikte büyük deniz zaferini anlatan bir sinevizyon gösterisi de izletildi. Öğrenciler yaklaşık bir saat süren program sonrasında katılımcılar tarafından uzun uzun alkışlandı.

Tören sonrası Okul Müdürü, öğretmenlerin imece usulüyle hazırladıkları üzüm hoşafı dağıtımı yapıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Çanakkale Zaferi Mustafa Taş Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title