Haberler

Emo Temsilcisi Sınırkaya: "Uyarıları Dikkate Almayanlar Faturayı Canları ile Ödüyor"

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Erzurum Temsilcisi Namiye Sınırkaya, yaptıkları uyarıları dikkate almayan insanların canlarından olduğunu söyledi.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Erzurum Temsilcisi Namiye Sınırkaya, yaptıkları uyarıları dikkate almayan insanların canlarından olduğunu söyledi.

EMO Temsilcisi Namiye Sınırkaya, bir süre önce yaptığı açıklama da elektrikli battaniye ve ısıtıcılardan uzak durulması gerektiğinin altını çizerek, aksi takdirde feci ölümlerin meydana gelebileceğine dikkat çekmişti. Sınırkaya, soğuk kış aylarında kullanılmaya başlanan elektrikli ısıtıcı, battaniye, klima ve su ısıtıcısı gibi elektrikli cihazların insan sağlığını birinci derecede tehdit ettiği, söz konusu cihazlara birkaç metreden fazla yaklaşılmaması gerektiğini savunmuştu. Sınırkaya, "Elektrik battaniye ile yatmak mahsurlu ve katiyen uzak durulması gerekiyor. Fiziksel sakıncaları zaten bilinen bir gerçek. Bir de buna ilaveten yüksek radyasyonun maruz bırakacağı rahatsızlıklar eklenirse durumun daha tehlikeli boyutlara tırmandığı inkar edilemez. Özelikle son yıllardaki kanser vakalarının artışındaki en önemli nedenlerinden birisi ise bilinçli ya da bilinçsizce radyasyona maruz kalmak. Ayrıca battaniye içerisindeki tellerin ince olması nedeniyle de aşırı ısınan elektrik tellerinin sebep olacağı yangın ve çarpmaları da unutmamak gerekir " şeklinde uyarılarda bulunmuştu.

Yapılan bu uyarıları dikkate almayanların hayatlarını kaybettiğini belirten Sınırkaya, "Uyarılarımızdan kısa süre sonra Sivas da aynı aileden üç kişi elektrikli battaniye den dolayı hayatlarını kaybetti." dedi.

Bilindiği gibi geride bıraktığımız hafta Sivas'ta meydana gelen olayda elektrikli battaniyeden kaynaklı çıkan yangında aynı aileden iki kişi yanarak, bir kişi ise dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmişti.

5 kişilik Altun ailesinin yaşadığı dairede 93 yaşındaki babaanne Fatma Altun torunu 6 yaşındaki Muhammed Hüseyin ile birlikte ısınmak için elektrikli battaniyeyi yakarak uyumuş ve battaniye bilinmeyen bir sebepten dolayı alev almıştı. Komşuların alevleri fark etmesinin ardından olay yerine itfaiye ekipleri çağrılmış ve evde kalanları dışarı çıkarmak için komşular yoğun çaba sarfmişlerdi. Ancak herşeye rağmen yangında babaanne Fatma Altun ile beraber uyuduğu torunu Muhammed Hüseyin yanarak feci şekilde can vermiş, 4 yaşındaki Zeynep ise kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Sınırkaya, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için vatandaşların, uzmanlar tarafından yapılan uyarıları dikkat almalarını isteyerek, "Umarız bu son olay olur. Bir daha böyle bir facia yaşanmaz. Ancak bunun için de kesinlikle vatandaşlarımızın, uzman kişilerce yapılan uyarıları dikkate almaları lazım. Aksi taktirde dikkate almadıkları uyarıların faturalarını canları ile ödeyebilirler." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Altun Erzurum Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title