Haberler

Emniyette "Paralel Yapı" Operasyonu

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin Siirt merkezli 6 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan bir polis memuru teslim oldu.

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin Siirt merkezli 6 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan bir polis memuru teslim oldu.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca Siirt merkezli, Sakarya, İzmir, Balıkesir, Mersin ve Elazığ'da yürütülen ve dün Mersin'de daha önce meslekten ihraç edilen Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya, Siirt'te Emniyet Amiri Oğuz Ergün, komiser yardımcıları Mehmet İneç, Ahmet Kösemen ve Mehmet Kayapınar, polis memurları Şevket Baş, Osman İnce, Muharrem Hamdi Karahan, Abdulkadir Doğan ve Adem Türker'in gözaltına alındığı soruşturma sürüyor.

Haklarında yakalama kararı bulunan 2 kişiden Siirt'te görevli polis İsmail Dündar İl Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim olurken, İzmir Emniyet Müdürlüğünde görevli başkomiser Kerim Çalış'ın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Soruşturmada, şüphelilerin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, suç uydurma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme ve resmi belgede sahtecilik" yaptığı iddia ediliyor.

Öte yandan adliye önünde toplanan bir grup ellerindeki dövizler ve attıkları sloganlarla operasyonu protesto etti.

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Sakarya İzmir Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title