Haberler

Emniyet Müdürü Olayında Son Perde

Hakkında Tutuklama Kararı Olan Ankara Emniyet Müdürü'nün Son Yaptığı Değişiklerin "Takip" Kaynaklı Olduğu İddia Edildi.

Kayseri Emniyet Müdürü olduğu dönemde "örgütlü olarak ihaleye fesat karıştırmak" suçu işlediği iddiasıyla hakkında tutuklama kararı verilen Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in son yaptığı değişiklerin "takip" kaynaklı olduğu iddia edildi.

İlginç olay şöyle gelişti:

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün ihalelerine fesat karıştırılması gerekçesiyle açılın soruşturma Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütüldü. Bu soruşturma çerçevesinde 18 Haziran 2010 Cuma günü Özdemir, Savcı Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin'e ifade verdi. Savcı Tuğtekin, "Özdemir'in sahip olduğu makam ve mevki nedeniyle delilleri karartma ihtimali olması, suçu işlediği yönünde kuvvetli şüphe bulunması nedeniyle" tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Selahattin Türkeli, Özdemir'in 4 saat ifadesini aldıktan sonra tutuksuz yargılanması kararı verdi.

Savcı Tuğtekin, bu karara itiraz etti. Hafta başında yapılan itiraz mahkeme heyeti tarafından uygun görülerek 24 Haziran 2010 tarihinde Özdemir hakkında tutuklama kararı çıkardı. Karar özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından vicahiye çevrilmek üzere Özmedir'in Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı Ankara Emniyeti Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine gönderildi. Ancak karar, Özdemir'in tansiyon rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı İbn-i Sina Hastanesi'nde olması nedeniyle tebliğ edilemedi.

-DOSYA TEMİZLİK İHALESİ-

Kayseri'de 2010 Mayıs ayının son haftasında örgütlü olarak bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla yapılan operasyonda, Kayserispor 2. Başkanı, Par Grubu'nun sahibi Türker Horoz tutuklanmıştı. Horoz, emniyete ait bir temizlik ihalesine de fesat karıştırdığı yönündeki iddialar üzerine savcılık, soruşturmada Özdemir'i, gizli kalması gereken ihale yaklaşık maliyet rakamlarını E.D. isimli kişiye vererek, "bir suç örgütünün kontrolündeki paravan şirkete ihaleyi kazandırmak, bu suretle örgüte yardım ve yataklık etmekle" suçlamıştı.

Özdemir'in avukatları bugün bir üst mahkeme olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz ederek emniyet müdürünün tutukluluk halinin kaldırılmasını talep ettiler. Ancak tutuklama kararından birkaç gün önce yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye yatan Özmedir'in kısa süre önce kritik noktadaki önemli görevlilerin yerini değiştirmesi dikkat çekmişti.

-ÖZDEMİR'E TEKNİK TAKİP-

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hastaneye yatmadan önce Emniyette önemli bir operasyon yaptı. İstihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz, İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Zeki Güven ve Özel Kalem Müdürü Raşit Yüksel'i görevlerinden aldı. Durmaz ve Güven personel emrine verilirken Raşit Yüksel Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğüne verildi. Özel Kalem Müdürlüğüne görevine ise Emniyet Amiri Ömer Zeren atandı.

Bu durumu değerlendiren emniyet yetkilileri, Özdemir'in ifade verdiği gün kendisine yöneltilen sorulardan Ankara'da görev yaptığı süreç içinde teknik takip yapıldığını anladığını iddia ettiler. Özdemir'in hem cep hem de makam telefonlarından yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi ve kayıtların, "Suç unsuru olmamasına rağmen" savcılığa iletilmesi nedeniyle sağlığının bozulduğunu iddia eden emniyet yetkilileri, Özdemir'in yaptığı atamaları da "Her ne kadar istihbarat hizmetleri gereğince bu birimin atamaları Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından yapılır ise de, idari takdir hakkı il emniyet müdürünündür. Ankara Emniyet Müdürü de bu takdir hakkını kullanmıştır" şeklinde değerlendirdiler.

Emniyet yetkilileri ayrıca, iddiaların doğru olması durumunda Özdemir'in, makamında görev yaparken kendi birimlerince teknik takibe alınan ilk Ankara Emniyet Müdürü olacağını söylediler.(ANKA)

(ÜNS/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

Bakmadan Geçme

Çekya'nın EURO 2024 kadrosu! Çekya EURO 2024 aday kadrosunda kimler var? Bahar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Süresiz nafaka kalkıyor mu? Süresiz nafaka kanun teklifi ne oldu? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Salmonella nedir? Salmonella nereden bulaşır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Recep İvedik 5 nerede çekildi, hangi ülkede çekildi? Recep İvedik 5 ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimler? Recep İvedik 5 hangi kanalda? Recep İvedik 5 filmi konusu nedir? Recep İvedik 5 oyuncuları ve Recep İvedik 5 özeti! #128250 Aykut Enişte 2 filmi oyuncuları kim? Aykut Enişte 2 filmi konusu, oyuncuları ve Aykut Enişte 2 özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Aykut Enişte 2 ne zaman, nerede çekildi? #128250 İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title