Haberler

Emniyet Müdürü Gül; Dolandırıcılara ve Hırsızlara Karşı Uyardı

Güncelleme:

Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Serkan Kerem Gül, emniyet görevlileri ile birlikte Karşıyakalıları hırsızlığa ve dolandırıcılara karşı 21 bin broşür dağıtarak uyardı.

20 bini küçük bin tanesi büyük uyarıları içeren broşür, caddede, sokakta gezen vatandaşlara, işyerlerine, bankalara, resmi ve özel kurumlar ile kapıları çalarak vatandaşların evlerine kadar gidilerek dağıtıldı. Broşürler dağıtılırken vatandaşlar ile konuşmayı ihmal etmeyen Müdür Gül, kendilerini savcı, emniyet amiri, başkomiser ya da polis olarak tanıtan şahısların masum vatandaşları arayarak aldattığına dikkat çekti.

Şebeke üyelerinin akıl almaz yöntemlere başvurduğu, vatandaşların daha önce kaybedilen kimliğinin başka şahıslar tarafından bulunarak satıldığı, bu kimlikle birçok kuyumcudan altın satın alındığı ve kredi kartının dolandırıcılar tarafından kullandığı, telefonlarının terör örgütlerince kullanıldığı gibi vatandaşı korkutarak, para ve kontör dolandırıcılığı yapıldığı belirtildi.

Bu dolandırıcılık ağına takılan bazı vatandaşların sözde kamu görevlilerine yardım etmek ve şüphelileri yakalamak amacıyla evlerindeki para ve ziynet eşyalarını tarif edilen tenha yerlere bıraktıkları, kredi kartlarından dolandırıcıların istediği hesaplara para ve kontör transfer ettikleri biliniyor.

Hırsızlığa karşı önlemler

Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce kırmızı yeşil renkte basılan broşürlerde hırsızlığa karşı vatandaşların alacağı tedbirler şöyle sıralandı.

Park halindeki aracınızın arka koltuğunda çanta bırakmayınız. Kapı kilitlerinin muhafazalı ve kaliteli olmasına dikkat ediniz. Evde kısa süreli ayrıldığınızda ışığı açık bırakınız. Kapınızın zili çalındığında tanımadığınız birini soran kişilere bina kapısını açmayınız. İşyerinizde ve apartmanınızda güvenlik kamerası olmasını sağlayınız.

Para ve kontör dolandırıcılarını 155 bildirin

Para ve kontör dolandırıcılığı için ise şu uyarılar yer aldı.

Telefonda kendini polis, savcı asker v.b olarak tanıtan korku, tehdit ve hile ile sizden para ve kontör talep eden kimselere itibar etmeyiniz. Kesinlikle para göndermeyiniz.

Vatandaşların bankaların ATM'lerinde işlem yaparlarken; şifrenizi kimseye göstermeyiniz. Kartınız sıkıştığında ATM'den ayrılmayınız, bankaya ait telefon numarasını arayınız. Banka görevlisi haricinde kimseden yardım istemeyiniz uyarıları yapıldı.

Vatandaşların dolandırıcılık veya hırsızlıkla karşı karşıya kalmaları durumunda vakit kaybetmeden Alo 155 Polis telefonlarını aramaları istendi.

Bilgilendirme etkinliğine Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Serkan Kerem Gül, Müdür yardımcısı Salman Çelik, Karşıyaka Polis Merkez Amiri Serkan Köral, Trafik Tescil Büro Amiri Ali İpekçi, Asayiş Büro Amiri Hasan Arslan ve emniyet görevlileri katıldı. Karşıyakalılar, bu tür uyarılar ve bilgilendirmelerden dolayı ilgililere teşekkür ederken, iş yeri sahipleri ve kurum yöneticileri broşürü işyeri girişlerine asarak destek verdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karşıyaka Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title