Haberler

Emniyet Müdürü Böğürcü Diyarbakır Sevdalıları İle Buluştu

Güncelleme:

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü "Diyarbakır Sevdalıları" ile Dicle Üniversitesinde buluştu.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle "Diyarbakır Sevdalıları Buluşması" adı altında bir söyleşi düzenlendi. Dicle Üniversitesi öğrenci kulüpleri temsilcilerinin katıldığı toplantıda öğrencilerin sorunları ve yapmış oldukları faaliyetler konuşuldu.

Kongre Merkezinde gerçekleştirilen söyleşiye Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyarbakır Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Bülent Yavaşoğlu, Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Tuna, emniyet mensupları ve öğrenciler katıldı.

Diyarbakır'a dizilen methiyelerle başlayan programda 144 kulübün olduğu belirtilerek, aktif olarak çalışan kulüplerin yapmış olduğu aktiviteleri içeren bir slayt sunuldu. İl Emniyet Müdürlüğünün göstermiş olduğu başarıları anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Diyarbakır Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Bülent Yavaşoğlu bir konuşma yaptı. 10 Nisan Polis Haftası kapsamında birlikte olmanın mutluluğu içinde olduğunu dile getiren Yavaşoğlu, Polis Meslek Yüksekokulu olarak polis yetiştirmenin ehemmiyetini vurguladı.

Yavaşoğlu, Polis Meslek Yüksekokulu bünyesinde 800 öğrencinin eğitim gördüğünü ve 25 yılda 10.600 mezun öğrencinin polis olarak görev aldığını söyleyerek, faaliyetlerinden bahsetti. Öğrencilerinin, sosyoloji, psikoloji, halkla ilişkiler, gibi alanlarda ders gördüklerini, bununda polisin toplumla olan ilişkisine olumlu yansıdığını anlattı.

ARTIK BEN BİR DİYARBAKIRLIYIM

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ise 10 Nisan 1845 yılında kurulan Emniyet Teşkilatının 169. Yılını kutlayarak sözlerine başladı. "İyi ki Diyarbakır'dayım ve iyi ki Dicle Üniversitesinde sizler gibi pırıl pırıl öğrencilerle bir aradayım. Diyarbakırlılarla hayatı paylaştığım için gururluyum ve şunu da gönülden ifade edebilirim ki ben artık bir Diyarbakırlıyım" diyerek salonda bulunanlardan büyük alkış alan Böğürcü, Diyarbakırlı olmanın bir ayrıcalık olduğunu, bu şehre hizmet etmenin azmi içinde olduklarını belirtti.

Böğürcü, her devletin bir kuruluş felsefesi olduğunu, bizim devletimizin de felsefesinin anayasa ve kanun olduğunu söyleyerek, kaosun olmadığı, huzur ve ferah içinde uzlaştırıcı olarak görev anlayışı içinde olduklarını vurguladı. Halkla el ele hizmetin en iyisini sergilediklerini söyleyen Böğürcü, "Bugün Diyarbakır'a daha iyi nasıl hizmet verebiliriz, birlikte neler yapabiliriz? Bunları konuşmak için aranızdayım" diye söyledi. Diyarbakır'da imkânların artması ve iş sektöründe iyileştirilme yapılması için bu şehrin üzerindeki önyargının, örtülü kara şalın kaldırılması gerektiğini ve bu şalın kaldırılması için herkese görev düştüğünün altını çizen Böğürcü, eskiden dayatmacı olan Emniyet Teşkilatının şimdi uzlaşmacı olarak herkesi dinleyip anladığını, saygı ve sevgi ile yaklaştığını dile getirdi.

Öğrencilerin sorduğu soruları cevaplandıran Böğürcü, sunulan projelerle de ilgileneceği sözünü verdi.

Söyleşi de Dicle Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (DÜNİT), Dicle Üniversitesi Anadolu El Sanatları Topluluğu (DÜANES), Modern Halk Dansları Topluluğu, Havacılık Kulübü, Dicle Üniversitesi Kültür Mutfağı (DÜKM), Diksiyon Kulübü, Tarih Kulübü, Dil, Kültür ve Diyalog Kulübü, Mavi Noktalar Kulübü, Bilge Gençlik Kulübü yapmış oldukları çalışmaları ve kulüp olarak vizyonlarını anlattı.
Öğrencilerle samimi bir şekilde sohbet eden ve kendilerine destek vereceğinin sözünü veren İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'ye, Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün tarafından "Gül Şehri Diyarbakır" adlı kitap hediye edildi. Böğürcü ve beraberindekiler söyleşinin ardından "Rengim Şiir" adlı resim sergisini gezdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Halis Böğürcü Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title