Haberler

Emniyet Kemeri Can Kurtarır

Trafik kazalarında yaralanmaların başında emniyet kemerini takmamanın gelmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün emniyet kemeri için seferberlik başlatması Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü de kent merkezinde düşük olan emniyet kemeri kullanımını...

Trafik kazalarında yaralanmaların başında emniyet kemerini takmamanın gelmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün emniyet kemeri için seferberlik başlatması Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü de kent merkezinde düşük olan emniyet kemeri kullanımını artırmak üzere emniyet kemeri takma kampanyası başlattı. Bayburt İL Emniyet Müdürlüğü önündeki uygulamaya İl Emniyet Müdürü Aydoğan yanı sıra Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Demir de katıldı.

İlk uygulaması Bayburt İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, emniyet personeli ve Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız tarafından yapılan kampanya 3 ay boyunca eğitim şeklinde yapılacak. Daha sonra ise cezai müeyyide uygulanacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu tüm kesimlerin bildiğini kaydederek, " Meydana gelen bir trafik kazasında kemer takanla takmayan arasındaki farkı trafik kazalarını incelediğimizde bu çok açık ve net bir şekilde gözüküyor. Buradan hareketle ilimizde emniyet kemeri takma alışkanlığını kazandırmak için kampanya başlattık. Konuyu sayın valime arz etmiştik. Sayın valim de uygun gördüler ve bugün emniyet araçlarından başlamak kaydıyla bu kampanyayı başlatıyoruz. "dedi.

Denetleme ve cezayı yazan kurumun emniyet birimi olduğunu belirten Aydoğan, " Bizler kemer takmaz isek vatandaşa niye kemer takmıyorsunuz diye bir soru sormamız zor olur. Bu nedenle bugün bir takacağız. Önce eğitim başlayacak. Vatandaşlara ve sürücülerimize emniyet kemerinin önemini anlatacağız. Konferanslar vereceğiz. Broşürler dağıtacağız. Arkadaşlarımız projeyi de hazırlıyorlar. İlimizdeki kamu kuruluşlarının bütün şoförlerini eğitime alacağız. "diye konuştu.

Şoförler odasının kampanyada destek kuruluş olacağını ifade eden Aydoğan, odaya bağlı şoförleri de eğitime alacaklarını 3 aylık eğitim sürecinden sonra da cezai müeyyide uygulayacaklarını vurguladı.

Diğer yandan Emniyet Genel Müdürlüğü emniyet kemeri takmanın artırılması kapsamında 'fahri trafik müfettiş' sayısını artıracak. Genel hizmet personeli ile sivil çalışan personele de trafik kural ihlali tespit etme ve tutanak düzenleme yetkisi verilecek. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emniyet Genel Müdürlüğü Celal Aydoğan Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title