Haberler

Emlak Yatırımında Avrupa'nın En İyisiyiz

Global Property Guide, Türkiye'yi Emlak Yatırımları İçin "Avrupa'nın En İyi Yeri" İlan Etti.

Türkiye'nin yabancı emlak yatırımcıları için "Avrupa'nın en iyi yeri" ilan edilirken "Birçok kişi, 2009 yılının Türkiye'nin yılı olduğunu söylüyorlar ancak 2010 yılının daha iyi olabileceğine ilişkin işaretler var" yorumları da yapılıyor.

Financial Times gazetesi, Türkiye'deki emlak piyasasına olan ilgiyi irdelediği, "Yatırımcıların gözleri, Türkiye'ye çeviriyor" başlıklı geniş haberinde "Türkiye, çekici brüt kira getirileri ve düşük mülk fiyatları nedeniyle Britanyalı emlak yatırımcıları arasında giderek daha popüler hale geliyor" diye yazdı.

Global Property Guide'nin Haziran ayında Türkiye'yi "Avrupa'da yatırım için en iyi yer" olarak ilan ettiğini anımsatan gazete, Türkiye'de yüzde 5.48 olan kira getirilerinin, Fransa, İspanya ve Portekiz'de sırasıyla yüzde 3.85, yüzde 3.81 ve yüzde 3.63 düzeyinde bulunduğunu kaydetti.

Bu arada, Global Property Guide, Türkiye'nin, metre kare başındaki düşük fiyatlar, ucuz seyahat maliyetleri ve göreli olarak çekici olan vergi rejimi nedeniyle yatırımcıların ilgisini uyandırdığını belirtirken beş yılı aşkın bir sürede satılmayan mülklerin, sermaye kazançlar vergisinden muaf olduğuna da işaret etti.

-"TÜRKİYE'DEKİ EMLAK FİYATLARI HALA UCUZ"-

Yurt dışı emlak uzmanı Experience International şirketi yetkilisi Stuart Johnson'un açıklamalarına veren gazete Johnson'un, Türkiye'de emlak alımı konusunda bu yıl yatırımcıların arasında "güçlü bir iştah" olduğu, Türkiye'deki mülk fiyatlarının hala ucuz olduğu değerlendirmesini aktardı.

Experience International'ın halen İstanbul'da Beylikdüzü'ndeki lüks apartman dairelerini pazarladığı belirtilirken 1, 2 ve 3 odalı dairelerin fiyatlarının, 41 bin sterlinden başladığına dikkat çekildi.

Bu arada, Financial Times, yurt dışı mortgage kuruluşlarından Conti'nin de, Türkiye'ye yönelik taleplerinde artan bir yükselişi bildirdiğini kaydederken "Türkiye, Fransa ve İspanya'dan sonra en popüler üçüncü yer" diye yazdı.

Conti'nin operasyonlar direktörü Clare Nessling de "Birçok kişi, 2009 yılının Türkiye'nin yılı olduğunu söylüyorlar ancak 2010 yılının daha iyi olabileceğine ilişkin işaretler var. Euro bölgesi dışında bulunduğu için değer peşinde olan artan sayıdaki tatilcileri çekiyor" şeklinde konuştu.

-"OECD'DEKİ EN YÜKSEK BÜYÜME"-

Türkiye'nin "umut verici ekonomik büyüme olanağı"na da vurgu yapıldığı haberde Stuart Johnson'un, "Türkiye'nin finansal krizden çok olumsuz etkilenmedi. GSYH'nın bu yıl büyümesi bekleniyor. OECD, 2011'den itibaren yıllık yüzde 6.7 büyüme tahminde bulunuyor." sözlerini de yansıtılırken bunun OECD ülkeleri arasında en yüksek tahmin olduğunun altı çizildi.

-TÜRKİYE'DE MÜLK ALMAK İSTEYENLER İÇİN UYARILAR-

Buna karşın Türkiye konusunda bazı uyarılar da yapılıyor. Bu bağlamda ikinci konut alman isteyenler için hala "yeni bir yer" olduğu, Türkiye'de resmi konut fiyat endeksinin bulunmadığı, mortgage oranlarının Fransa ve İspanya gibi Avrupa ülkelerine göre daha yüksek olduğu, Fransa ve İspanya'daki mülklerin uzun vade daha az riskli yatırımlar olarak görüldüğü de vurgulandı.

Financial Times gazetesi, Fransa'nın hala ikinci konut yatırımları için "en popüler yer" olmayı sürdürdüğünü, istikrarlı bir emlak piyasasının bulunduğunu belirtirken Fransa'nın, yüzde 2 altından başlayan çok düşük faiz oranları, gerileyen Euro ve daha düşük emlak fiyatları nedeniyle "giderek daha çekici bir yatırım yeri" olduğu değerlendirmelerini de aktırdı.(ANKA)

(CN/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title