Haberler

Emirdağ'ın "Kalkınma ve Göç İlişkisi" Projesi İmzalandı

Güncelleme:

ESOGÜ, Emirdağ Kaymakamlığı, Emirdağ Belediye Başkanlığı, ve Emirdağ TSO ortaklaşa hazırlanan 'Protokol Sözleşmesi', Emirdağ'da düzenlenen bir törenle imzalandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Emirdağ Kaymakamlığı, Emirdağ Belediye Başkanlığı, ve Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ortaklaşa hazırlanan 'Protokol Sözleşmesi', Emirdağ'da düzenlenen bir törenle imzalandı.

Emirdağ'da düzenlen protokol sözleşmesine, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Diker, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe ve ESOGÜ yetkililerinden Prof. Dr. Özcan Dağdemir, Doç. Dr. Zeki Kartal, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz, Yrd. Doç. Dr. Burcu Tuğrul Koca ile Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter katıldı. "Emirdağ İlçesinin Sosyo Ekonomik Kalkınmışlık Düzeyi/ Göç İlişkisi " konulu projede, Emirdağ ilçesinin son 50 senesi, bugünün bilimsel bir çalışmalarıyla birlikte değerlendirildi.

Emirdağ'ın geleceğini yakından ilgilendiren projenin imza töreninde konuşan Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağlıların 50 sene önce sıkıntılar çektiğini söyledi. Ağca, "Emirdağlıların yaklaşık 50 sene önce kendilerinin ve evlatlarının daha iyi yaşam standartları yakalayabilmek için gurbet çilesi çekmiştir. Belki de o günün şartlarında zorunlu olarak başlayan yalnızca işçi statüsündeki 'Gurbet Yolculuğu', bugün özellikle ilk kuşakların çektiği onca sıkıntıya değmiştir. Emirdağ'ı, Avrupa'ya açılan bir kapı haline getirdi. Özellikle şimdiki kuşaklar; gurbetçi birer işçi olmanın ötesine geçerek, Avrupa'da kendisinden ve Türkiye'den söz ettiren, 'Sosyo Ekonomik' açıdan daha güçlü ve söz sahibi birer birey haline gelmişlerdir. Ben şahsım adına, bu ve daha sayamadığım birçok sebepten dolayı, Emirdağ Kaymakamı olmaktan gurur duyuyorum. Ancak bunları Emirdağ için yeterli görmüyorum. Çünkü Emirdağ çok daha ilerde olmayı hak ediyor" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Emirdağ Aktepe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title