Haberler

Emine Erdoğan Gönül Elleri Çarşısını Açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan bugün Tuzla Belediyesi tarafından yapılan " Gönül Elleri çarsı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan bugün Tuzla Belediyesi tarafından yapılan " Gönül Elleri çarsı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan önce konuşan Emine Erdoğan, hiç kimsenin, hiçbir yoksulu, hiçbir ihtiyaç sahibini " Neden gelip benibulmadın? " diye yargılayamayacağını söyledi. Erdoğan, tam tersine yargılanacak ve sorgulanacak olanın, gidip o insanları bulmayan, onları tespit etmeyen,onların ayağına yardımı ulaştırmayanlar olduğunu söyledi.EmineErdoğan, "Bizim yardım kültürümüzde temel ilke, sağ elin verdiğinden sol elinha berdar olmamasıdır. Yardım ne kadar gizli olursa o kadar makbul olur. Zira bizim insanımız onurlu, gururludur" dedi. Emine Erdoğan, yaşadığı deneyimleri de aktararak sözlerini şöyle sürdürdü : Türkiye'nin birçok ilinde, ilçesinde, köyünde yoksul hanelere misafir oldum. Büyük şehirlerdedevasa plazaların yanı başında ne büyük trajediler yaşandığını, ilçelerde,köylerde ne tür imkansızlıklarla mücadele edildiğini bizzat gördüm. Girdiğimiz birçok evde karşılaştığımız manzarayı anlatmaya kelimeler yetersiz kalır. Bir tek göz evde, penceresi olmayan, güneşi görmeyen, nemli, loş yuvalarda 5-6 kişilik bir ailenin yaşam mücadelesi verdiğine şahit oldum. Yakacak odunu, ısınacak sobası, yerde kilimi, yatacak bir döşeği olmayan, hatta içecek suyu, yiyecek birdilim ekmeği olmayan evlerle karşılaştım. Ama tüm o ziyaretlerimde, eve bir misafir geldi diye çırpınan, ikram edecek bir şeyler bulmak için çabalayan sonderece cömert insanları da tanıdım. 'Bir ihtiyacınız var mı?' diye sorulduğunda,'Siz yuvamıza misafir oldunuz ya, daha ne isteyelim' diye cevap veren zengin gönüllü insanlarla tanıştım. O yoksul insanların gözlerindeki umut ışığının nasılparladığını, o umudun nasıl yürekleri sarıp sarmaladığını o evlerde gördüm. "Eğer o mağrur insanların yardım için sizlere gelmesini beklerseniz, açık söylüyorum daha çok beklersiniz. Onlar size gelmeyecekler...Siz onlara gideceksiniz, biz onlara gideceğiz. Onlar bizi bulmayacak, gidip araştırıp, soruşturup biz onları bulacağız. Emine Erdoğan konuşmasının ardından, Tuzla Belediyesinin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında kurduğu ve yardımseverlerden alınan giyim, beyaz eşya ve mobilyanın ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı "Gönül Elleri çarşısı"nın açılışını yaptı. Erdoğan çarşıda bulunan ürünleri tek tek inceledi. Görevlilerden bilgi verdi.

Erhan TEKTEN/ İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title