Haberler

Emet'te Rafting Heyecanı

Kütahya’nın Emet ilçesinde yapılmasını planlanan 7.6 kilometre uzunluğundaki İkitaş Kanyonu, 4 Haziran’da ihaleye çıkartılıyor.

Kütahya'nın Emet ilçesinde yapılmasını planlanan 7.6 kilometre uzunluğundaki İkitaş Kanyonu, 4 Haziran'da ihaleye çıkartılıyor.

Esirleri kazığa oturtarak öldürdüğü için "Kazıklı Voyvoda" diye anılan Eflak prensi Vlad Tepes'in esir edildiği yer olduğuna inanılan Eğrigöz kalesi ile Dereli köyü arasına yapılacak olan yürüyüş yolu yaklaşık 650 bin TL'ye mal olacak.

Yürüyüş yolu üzerinde bulunan tarihi köprü, tarihi ve doğal dokusuna zarar verilmeden yeniden yapılandırılacak ve heyecan, adrenalin, denge olgusu, cesaret unsurları bulunduran bir köprü haline getirilecek. Proje tamamlandığında rafting tutkunları Emet çayı üzerinde keyifli ve adrenalini yüksek bir gün geçirecekler.

Emet turizmine yeni heyecan katacak olan İkitaş Kanyonu hakkında bilgiler veren Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, uzun çalışmalar sonunda Emet ilçesine yeni bir turizm tesisini daha kazandıracaklarını, dünyanın dört bir yanından doğa tutkunlarının uğrak yeri olacağı kanyonun ana temasının ise "Termal Yürüyüş" olacağını söyledi.

Emet ilçesinin, dünyaca ünlü birbirinden farklı termal sular ile muhteşem doğayı aynı anda içinde barındırdığını ifade eden Kaya, " Emet Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı olarak ilçemize önemi çok büyük doğa yürüyüş alanını kazandırıyoruz. Zafer kalkınma ajansının katkılarıyla tüm ön çalışmalarımızı tamamladık. İlgili bakanlıklardan da onayı geldi. Haftaya da İkitaş kanyonumuzun ihalesini yapacağız. İhale tamamlanır tamamlanmaz hemen iş teslimini yaparak. Tüm ülke halkımızın hizmetine sunacağız. Kanyonumuz çok fonksiyonlu olacaktır. Buraya gelen spor severler sadece yürüyüş yapmakla kalmayacak, yol güzergahlarında bulunan seyir teraslarından eşsiz doğa güzelliklerini izleme imkanı bulacaktır. Güzergah başlangıcında ise sporseverlerin doğa tutkunlarının konaklama yapabilmesi için 8 kişilik iki adet kütük ev yapılacaktır. Burada balık tutkunlarını da unutmadık, Emet çayı üzerinde balık tutmaya elverişli alanlara banklar konulacak, balık tutma yerleri yapılacaktır. Projemiz tamamlandığında artık, doğa sporu tutkunları da Emet ilçemizi tercih edeceklerdir. Bu projenin yapılmasında emeği geçen valimiz Şerif Yılmaz'a, Zafer Kalkınma Ajansı yetkililerine, il encümen üyelerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

90 günde yapımı tamamlanacak olan İkitaş Kanyonu ile yılda 15 bin yerli ve yabancı turistin Emet ilçesine gelmesi hedefleniyor.(MS-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazıklı Voyvoda Kütahya Eflak Emet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title